Opencard: Nečinnost bude Prahu stát další desítky miliónů

Pokud Praha problémy Opencard nezačne rychle řešit, celkový účet se může značně navýšit. Jen provoz systému dnes stojí měsíčně 5 milionů, které dostává Operátor OPENCARD, a.s. Na další 4 miliony měsíčně se mohou vyšplhat úroky z dosud nárokovaných částek společnosti eMoneyServices, informuje EMONEYGROUP.

Ilustrační fotografie
reklama

Vedení města dosud žádné problémy spojené s Opencard nevyřešilo a zřejmě volí strategii nedělat nic. To ovšem znamená nejen prohlubování problémů, ale také nárůst zbytečných nákladů. Jen úroky z dosud nárokovaných částek společností eMoneyServices činí 4 miliony korun měsíčně. Jedná se o úroky z celkové částky, která činí bez úroků a příslušenství 664 miliónů korun. Tu je EMS nucena kvůli přístupu Prahy uplatňovat prostřednictvím soudů. Již dnes představují celkové úroky více než 14 miliónů Kč a zvyšují se každý den, dokud nedojde k vyřešení uplatňovaných nároků.

„To, že se představitelé Prahy tváří, že problémy s Opencard nejsou, neznamená, že opravdu neexistují. Praha za jejich neřešení bude muset zaplatit. Každý měsíc, kdy město neudělá nic, představuje nárůst nároků o 4 miliony korun. Čím později se o našich nárocích rozhodne, tím více bude muset Praha zaplatit,“ uvedl mluvčí EMS Martin Opatrný.

Prakticky to znamená, že pokud by Praha nechala skutečně rozhodovat jen soudy, místo skutečného řešení problémů, tak by za tři roky metropole mohla také platit ne 650 mil. Kč, ale 830 miliónů korun.

Témata: opencard

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky