Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak se daří Rathovi? Nějak mu to prý nefunguje

David Rath
David Rath
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Restaurace, kterou ještě před měsícem provozoval bývalý středočeský hejtman David Rath, zeje prázdnotou. Podle bulvárního deníku Blesk nepomohla ani nedávná změna názvu a nájemců.

V den, kdy byl zatím nepravomocně odsouzen k 8,5 roku vězení za korupci při předražených státních zakázkách, otevřeli Rathovi restauraci Citadela noví nájemci. Teď se jmenuje Hostivický dvůr, ale ani tahle změna, včetně přechodu od středomořské kuchyně k české, nepřilákala strávníky.

"Noví šéfové, Pepa a Zdenda, měli od začátku jasno: „My chceme vsadit na českou kuchyni," holedbali se před otevřením. Realita jídelního lístku je ale trochu jiná: Burger Jack Daniels, italské máslové rizoto, carpaccio...Jídlo je stejně kvalitní, ale dáte za ně dvě až tři stovky. Hotovky jsou jako za Ratha – na slušné jídlo bez polévky potřebujete stovku. A to je na Hostivice prostě moc...." píše deník Blesk.

V době naší návštěvy reportérů kolem oběda se v restauraci nacházelo pět hostů. Hostivický dvůr má nově jednodušší, dvoustrannoé menu a levnější hotovky i nápoje.

"Rathův italský šéfkuchař Luca Norcia odešel. Místo něj v Hostivickém dvoře vaří dva mladí kuchaři, dojíždějící z Prahy. Na place jsou dvě celkem neopotřebované servírky. Citadela si vystačila s jednou," dodává deník.

Témata:  David Rath

Aktuálně se děje

3. května 2024 9:25

2. května 2024 17:23

1. května 2024 21:18

USA oznámily nový balík sankci proti Rusku a zemím, které mu pomáhají ve vojenském průmyslu. Je tam i Slovensko

Jedna z největších ruských leteckých společností Poběda (Pobyeda) se také stala terčem amerických protiruských sankcí.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy