Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stovky milionů z našich kapes? Zavřít Marksovou, navrhuje komentátor

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Komentátor Miroslav Macek navrhuje zavřít ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou na léčebnu. Podobně, jako její plány, ho rozzlobila i cena jména exprezidenta Václava Havla.

"Ministryně Marksová přišla s převratným návrhem: Chce nám v příštích pěti letech vytáhnout z kapes cca 400 milionů korun na připojení chudých rodin k internetu. Podle ní si pak sociálně slabší na internetu snadněji najdou práci, rozjedou podnikání a budou mít lepší přístup ke službám. Nebylo by jí lépe na uzavřeném oddělení?" píše Macek na svém webu.

"Jméno bývalého prezidenta Václava Havla vyjde na 30.000.- korun bez daně. „Licenční poplatek" účtuje Knihovna Václava Havla na základě pověření Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97. Dopis s výzvou k proplacení této částky dostal i český velvyslanec v Izraeli Ivo Schwarz, když se po Havlovi přejmenovalo náměstí v přístavním izraelském městě Haifa. Žádný slušný komentář mne nenapadá..." komentuje publicista.

"Řecký příjem z cestovního ruchu poklesl v prvním čtvrtletí o 15,1%. Proto zřejmě řecký parlament na nátlak EU v noci na dnešek odsouhlasil zrušení daňových výhod pro řecké ostrovy a zvýšení DPH restauracím na 23%. Neuvěřitelné!" glosuje Macek.

"Izrael je náš spojenec, USA jsou náš spojenec. Ty uzavřely smlouvu s nepřítelem druhého spojence. Ke kterému spojenci se přikloní čeští vládní představitelé? K tomu silnějšímu nebo k tomu, který potřebuje naši podporu?" ptá se komentátor.

Témata:  CZK Miroslav Macek Michaela Marksová

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:22

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy