Pozor, u těchto pump bylo nekvalitní palivo +MAPA

Seznam se stálá rozrůstá. Loni bylo pokutováno celkem 60 čerpacích stanic, letos už jich bylo od České obchodní inspekce pokutováno 26. Prodejci na pokutách letos museli zatím zaplatit 4,2 milionu korun. Podívejte se na mapu, kde pokutované benzinky jsou.

Ilustrační fotografie
reklama

Méně než před rokem, respektive nižší pokuty. České čerpací stanice letos zatím obdržely pokuty od České obchodní inspekce za 4,2 milionu korun, což je méně než před rokem. Do konce května jich však bylo pokutováno více. Zatímco v roce 2014 to bylo 22 čerpacích stanic, letos o dvě více (mapa zde). K tomu, že vloni méně benzinek dostalo větší pokuty, přispělo to, že na začátku roku 2014 ČOI rozdala hned tři pokuty přes milion korun, letos zatím ani jednu.

Nejvyšší pokutu musela v tomto roce zaplatit čerpací stanice Alimex v Nezvěsticích. A to 800 tisíc korun. "Čerpací stanice prodávala pohonnou hmotu BA 95 Super, která nesplňovala jakostní požadavky, neboť neodpovídala normě v ukazatelích 'destilační zkouška - konec destilace', 'oktanové číslo motorovou metodou' a 'oktanové číslo výzkumnou metodou'," psala inspekce ve svém odůvodnění.

Letos (přehled zde) už vyfasovala dvě pokuty také čerpací stanice Q group Břest 600 a 100 tisíc korun. Tahle pumpa má s nekvalitním palivem dlouhodobé problémy, loni ji ČOI rovněž udělila dvě pokuty v souhrnné výši 2,4 milionu korun.

V loňském roce ČOI pokutovala celkem 60 hříšníků. V souhrnu čerpací stanice vyfasovaly sankce ve výši 13,71 milionu korun. Nejvíce dostala LPG refueling. Ta totiž za prodej nadlimitní množství síry v prodávaném LPG na několika svých stanicích dostala pokutu 1,7 milionu korun.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky