Kde u moře je pro Čechy nejlevněji?

Léto se kvapem blíží a všichni už se těšíme na zasloužené volno. Mnoho z nás zamíří k moři. Zajímá vás, kolik stojí na v jednotlivých zemích potraviny, jídlo, nebo lehátko na pláži. Podívejte se na velké srovnání cen ve vybraných turistických destinacích.

Chorvatsko, ilustrační fotografie
reklama

Všichni už odpočítávají poslední dny, které jim zbývají do letní dovolené. Už se nemůžeme dočkat na to, až vyměníme práci za povalování a zevlování. Statisíce Čechů i letos vyrazí do zahraničí k moři. V přehledu, který sestavil ÚAMK se můžete dozvědět, kolik co stojí v oblíbených turistických destinací Čechů.

"Kromě cen paliva zdražily i potraviny. V některých zemích dosti výrazně a proto, pokud cestujete vozem, lze si základní položky vézt s sebou a na místě jen dokupovat, co potřebujete," uvedli mluvčí ÚAMK Petr Vomáčka.

Nejdráže je pro Čechy ve Francii, naopak nejlevněji vyjde prakticky vše v Bulharsku. Čechy nejoblíbenější Chorvatsko je přesně ve středu, levněji je v Bulharsku, Turecku a Řecku, dráže pak ve Španělsku, Itálii a Francii.

Kolik co stojí ve vybraných turistických destinacích najdete podle zemí ZDE a ZDE

V minulém roce podle údajů Asociace cestovních kanceláří České republiky Češi uskutečnili celkem 11,178 milionu cest na čtyři a více dní, z nichž 3,509 milionů směřovalo do zahraničí. To je zhruba o pět procent méně než rok předtím. Celkem 2 milióny lidí využily služby cestovních kanceláří.

Vůbec nejvíce navštěvovanější destinací je pro Čechy Chorvatsko, loni tam zamířilo 785 tisíc Čechů a Češek. Oblíbená je i Itálie, kam mířilo 553 tisíc lidí, na dalších místech se umístilo Slovensko, Rakousko a Řecko.
  

Témata: dovolená

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky