Benzin a nafta zdražují. Kde natankujete nejlevněji?

Zdražují. Ceny pohonných hmot v posledních dnech jdou nahoru a podle analytiků není zdražování konec. Na druhou stranu strmějšímu zdražovaní brání posilující koruna, i přesto v posledních dnech se průměrné ceny zvýšily o několik haléřů.

Ilustrační fotografie
reklama

Nejprodávanější benzin - Natural 95 - v průměru v Česku seženete za 32,70 koruny, naftu pak za 32,30 koruny. Pohonné hmoty v minulých dnech vzrostly.

"V nejbližším týdnu očekáváme další mírné zvýšení ceny nafty. U benzínu očekáváme stagnaci, případně nepatrné zlevnění. Česka koruna prudce posiluje, což zmírňuje růst cen pohonných hmot," uvedla analytička Eva Mahdalová ze společnosti Colosseum.

Nejlevněji natural natankují řidiči v Královehradeckém kraji, v průměru tam litr stojí 32,40 Kč. Na Královehradecku mají i průměrně nejlevnější naftu za 31,88 koruny za litr. Nejdražší benzin řidiči kupují v Jihomoravském kraji za 33,19 koruny za litr a Plzeňském kraji za 33,16 koruny. "Je to velmi neobvyklý stav, protože průměrné ceny v Praze nejsou nejvyšší v republice," uvedla Mahdalová.

Nejdražší nafta je v Praze, litr tu v průměru podle údajů CCS stojí 32,85 Kč. O něco nižší je průměrná cena na Plzeňsku a v Jihomoravském kraji, tam se u čerpacích stanic prodává nafta v průměru za 32,81 koruny za litr.

Přehled ZDE

Témata: pohonné hmoty

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky