Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cena zlata překonala další rekord, unce stojí přes 1919 dolarů

Cena zlata se během asijského obchodování vyšplhala na nový rekord 1,919.49 dolaru za troyskou unci (31,1 gramu). Informovala o tom v úterý agentura Reuters.

Zlato tak v úterním obchodování získalo jedno procento.

Ceny zlata na světových trzích opět od pondělí výrazně rostou. Mohou za to především obavy z možné recese americké ekonomiky a dluhová krize v eurozóně. Investoři se k zlatu uchylují jako k bezpečné investici. Investory nutí peníze přesouvat do bezpečnějších aktiv jako je zlato i propad na burzách a s ním rostoucí averze k riziku.

Před dvěma týdny se vyhoupla cena zlata až na rekordních 1911,46 dolaru, pak ale během dvou dnů jeho cena spadla o více než 200 dolarů.

Futures kontrakt na zlato v úterý vzrostl o 2,5 procenta na rekordních 1923,1 dolaru za unci, tedy také na nový rekord, uvedla agentura Reuters.

Zlato ale tentokráte zdražuje i přesto, že zpevňuje i americký dolar. Dříve šly ceny zlata a kurz dolaru přitom protichůdnou cestou. Důvodem je především to, že investoři se zaměřují na problémy eurozóny a oslabuje euro.

Cena zlata v eurech vyskočila nad 1366 eur za unci, v britských librách nad 1194 liber za unci, což jsou také nové rekordní úrovně.

Témata:  zlato

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy