Proč se nebát kupovat auto v autobazaru? Praktické tipy

Pořízení auta je pro mnoho lidí velmi důležitý a často i zlomový okamžik. Je to velká investice a spousta lidí se kvůli koupi auta i na několik let zadluží. Jenže právě při koupi ojetého vozu dělá plno lidí zásadní chyby, kterých pak litují.

Ilustrační fotografie
reklama

Bojíte se, že vás v autobazaru natáhnou a že koupíte jen nekvalitní auto? Pokud jste zkušený kupující a rozumíte technickým detailům u každého auta, je možné si v nabídce soukromých prodejců vybrat kvalitní auto, ale ten, kdo ojetinám moc nerozumí, by se měl raději obrátit na autobazar.

Některé autobazary totiž mají poměrně přísné síto výkupu vozidel a na jejich prodejní plochu se tak dostanou pouze kvalitní auta. "Při důkladném prověřování odmítáme vykoupit bezmála 70 % nabízených vozů, které zřejmě skončí jinde,“ říká Tomáš Svoboda z bazaru Auto ESA.

"Vozy při odkupu důkladně prověřujeme jak po stránce technické, tak po stránce legislativní. Provádíme právní lustraci, dokladovou prověrku, technickou kontrolu a kontrolu najetých kilometrů,“ doplňuje k tomu Svoboda.

Právě právní jistota je to, co soukromí prodejci mohou nabídnout jen těžko. Zájemce se tak musí mít opravdu na pozoru, aby nekoupil například auto v exekuci, kradené auto nebo vůz s jinými právními vadami. Soudní spory se táhnou roky a vy jste bez peněz a bez auta. Taková rizika v renomovaném autobazaru prakticky nepodstupujete.

Ale také se nemusíte bát, že byste za kvalitní auto zaplatili výrazně více peněz než na trhu souromých prodejců. "Díky ročnímu prodeji několika tisíc vozidel můžeme prodávat s minimální marží a tudíž jsme schopni zákazníkům nabídnout nejen kvalitní vozy s garancemi, ale i solidní ceny,“ říká k cenám Svoboda.

Navíc renomovaný prodejce ojetých vozů je schopný díky spolupráci s významnými finančními ústavy sjednat zákazníkovi nejen výhodnější financování ojetého vozu, ale také například výhodné pojištění, než kdyby zákazník banky a pojišťovny oslovil individuálně.

V neposlední řadě také autobazar nabízí zákonné záruky, které jsou mnohem lépe vymahatelné, takže už i z toho důvodu si dává záležet na tom, aby prodával kvalitní auta. Navíc vám pomůže i s převodem a registrací vozidla, takže vám odpadá i zdlouhavé a nákladné pobíhání po úřadech.

Témata: autobazar | Autobazary

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky