S dopisem už na poštu nemusíte. Česká pošta spouští unikátní aplikaci

Společnost ČP Cloud ve sdružení s Českou poštou spustila v ostrém provozu on-line službu, která umožňuje odesílat papírové dopisy z počítače podobně jako e-mail. Navíc od jiných služeb podobného charakteru aplikace vede také zabezpečený archiv a evidenci dopisů, adresáře a dokáže v případě potřeby prokázat obsah odeslaných zásilek.

Ilustrační fotografie
reklama

Služba je dostupná na www.cpcloud.cz bez instalace a písemných smluv a díky automatizaci zjednodušuje a zlevňuje celý proces odesílání dopisů až o desítky tisíc korun ročně. Cena jednoho dopisu začíná na 11,41 Kč bez DPH a zahrnuje všechny služby včetně poštovného, čtyř stran barevného oboustranného tisku, kompletace, archivu i evidence. Za projektem ČP Cloud stojí podnikatel Daniel Bartek a investiční fond RSJ.

„Ačkoliv v zahraničí – například na Slovensku, v Německu či Nizozemí jsou podobné služby běžné a provozují je jak přímo poštovní instituce, tak specializované firmy, v Česku jednoduchá aplikace podobného rozsahu a bezpečnosti stále chyběla," objasnil Daniel Bartek, generální ředitel ČP Cloud, a dodal: „ČP Cloud je vlastně technologické vylepšení současných služeb České pošty, které zcela zautomatizovalo proces spojený s přípravou a správou dopisů. Kromě odesílání pošty přes uživatelsky příznivé prostředí nabízí místo pro bezpečné ukládání dokumentů, přehled odeslaných a doručených dopisů a také správu kontaktních informací. Neboli celou poštovní agendu na jeden klik."

Odeslání dopisu je s ČP Cloud snadné. Klient prostřednictvím on-line aplikace dopis napíše nebo nahraje v PDF, zadá či importuje adresu, zvolí formát tisku, typ dopisu (obyčejný, doporučený atd.), zaplatí platební kartou nebo převodem a jedním kliknutím uloží a odešle ke zpracování. O vše ostatní se postará ČP Cloud – dopis archivuje a data předá České poště, která dopis vytiskne, zkompletuje, zabalí do obálky, nadepíše adresy, doručí adresátovi a sleduje jeho doručení. „Je to vlastně zebezpečený e-mailový klient pro papírovou poštu," vysvětluje Daniel Bartek.

„Náklady na firemní poštu jsou jedny z mála, které jsou ve společnostech často podceňovány a ve kterých je ohromný potenciál firemních úspor," upozornil Daniel Bartek. „Přitom si spočítejte, kolik firmu stojí ročně čas strávený tiskem, obálkováním, chozením na poštu a vedením evidence." Úspory, které nabízí aplikace ČP Cloud si lze orientačně spočítat na adrese www.cpcloud.cz/uspory.

ČP Cloud nabízí několik režimů pro malé i velké firmy a veřejnost. Registrace je zdarma, platí se za odeslané dopisy. V případě, že firma odesílá více než 10 dopisů měsíčně, vyplatí se jí zvolit některý z paušálů, které snižují cenu za odeslaný dopis až na 11,41 Kč bez DPH včetně všech služeb od poštovného, materiálu (papíry, obálky), barevného tisku (až 80 stran) až po archiv.

Za projektem, který se připravoval od roku 2013, stojí podnikatel a odborník na reklamu Daniel Bartek. Investicí v řádu několika desítek milionů korun vstoupil do projektu také investiční fond RSJ. „RSJ se zaměřuje na projekty, které v daných odvětvích znamenají významný posun. ČP Cloud svým spojením tradiční služby s novým přístupem naplňuje naši strategii investovat do inovativních technologií a postupů," vysvětlil důvody investice Jan Vyhnálek, výkonný ředitel RSJ Private Equity.

Služby jsou poskytovány ve sdružení s Českou poštou, díky čemuž je částka za poštovné osvobozena od DPH. Výše poštovného je regulována státem, o zbytek částky za odeslaný dopis se pak pošta a ČP Cloud dělí. „Služba ČP Cloud dále usnadňuje dostupnost služeb České pošty. Česká Pošta do projektu neinvestovala finančně, ale vložila to nejcennější – svoji značku, poštovní know-how a své služby," uvedl ke spolupráci s Českou poštou Daniel Bartek.

Bezpečnost aplikace a poštovní tajemství jsou zaručeny pokročilým šifrováním, smluvně i výběrem důvěryhodných partnerů. Podobně jako e-mailové služby jsou systémy provozovány na vzdálených serverech, které jsou v případě ČP Cloudu spravovány Českými Radiokomunikacemi. „Navíc dopisy tisknou a vkládají do obálek stroje. Je to bezpečnější, než když dopisy zpracovává člověk," dodává Daniel Bartek.

Témata: Česká pošta

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky