Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tohle zase zaplatíme z našich daní? Macek se naštval

Tohle zase zaplatíme z našich daní? Macek se naštval

Foto: Radek Sycha, MoneyMAG.cz

Publicista a politický komentátor Miroslav Macek se rozohnil nad ztrátovostí poboček České pošty, kterou chce dotovat stát. Zamyslel se také nad některými slovy ruského prezidenta Vladimira Putina.

Podle Macka je podivuhodná věta: Ztrátové pobočky České pošty by měl dle vyjádření ministra vnitra dotovat stát. Podle něj by totiž měla správně znít: "Ztrátové pobočky České pošty budeme z moci úřední dotovat z našich daní my, ať chceme nebo nechceme."

Ministr vnitra by se podle něj také mohl ve svém volném čase zajet podívat do Rakouska, kde podle Macka například v obci Weissenkirchen ve Wachau zrušili poštovní úřad a jeho služby vykonává za úplatu místní obchodník s elektrospotřebiči ve svém obchodě, či v Dürnsteinu, kde poštovní služby vykonává místní samoobsluha s potravinami.

Macek ve svých glosách také upozorňuje na to, že bez ohledu na sympatie či nesympatie k Vladimiru Putinovi tato následující slova stojí za seriózní zamyšlení: „Po druhé světové válce jsme se pokoušeli četným východoevropským zemím vnutit svůj model rozvoje a musíme si přiznat, že jsme jednali násilně. Nic dobrého v tom není a nyní se nám to vrací. Mimochodem, přibližně stejně se v současné době chovají Američané, když se pokoušejí vnutit svůj model vývoje fakticky celému světu. Také je čeká fiasko."

Zaujala ho i věta Erika Besta: "O mrtvých jen dobře, takže to zformuluji takto: Stanislav Gross byl 12. nejinteligentnější český premiér."

Témata:  Česká pošta Miroslav Macek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy