Hnus na pultech! Z Polska nám poslali kuřecí se salmonelou

Že už k nám Poláci nebudou posílat závadné potraviny? Omyl! Na pultech se nyní objevilo kuřecí maso se salmonelózou.

Ilustrační fotografie
reklama

Posypová sůl v potravinách, kyselina mravenčí v polských okurkách, nebezpečné bakterie E.coli v sušených vejcích nebo kakao bez kakaa, seznam závadných polských potravin dovezených v minulých letech do Česka není zrovna krátký. Po velkém potravinovém skandálu se naši sousedé dušovali, slibovali lepší kontroly, propagovali svoje jídlo na veletrzích, jenže je to tady zase!

Laboratorní vyšetření z 16. dubna prokázala přítomnost salmonely v balených, hluboce mražených stehenních řízcích bez kosti a kůže od polského výrobce. Na závadné kuřecí maso upozornila Státní veterinární správa.

Zásilka z Polska byla okamžitě pozastavena. "Ještě tentýž den byl telefonicky informován provozovatel místa příchodu zásilky a bylo zahájeno stahování výrobku z tržní sítě. Informace o nálezu byly rovněž předány krajské hygienické stanici a vloženy do systému RASFF (Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva), neboť část zásilky byla distribuována na Slovensko. Zakoupený výrobek je možné vrátit v místě prodeje," uvedl mluvčí Státní veterinární správy Petr Pejchal.

Témata: Kuřecí maso

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky