Janoušek dostal práci. Co dělá?

Lobbista Roman Janoušek, který si v brněnském vězení odpykává trest odnětí svobody na čtyři a půl roku za sražení ženy autem, dostal práci. Ve věznici dělá knihovníka.

Ilustrační fotografie
reklama

Janoušek se od svého nástupu do vězení pokoušel o podmínečné propuštění díky svému podlomenému zdraví. Soud ale jeho žádost o přerušení trestu zamítl. Na začátku března podle zjištění MF Dnes nejenom opustil vězeňskou nemocnici v Brně, kde o něj pečovali lékaři, ale chce i pracovat. Následně mu byla přidělena funkce knihovníka.

"Lobbista i díky svému novému povolání zůstal v brněnském zařízení, které je mezi vězni i advokáty považováno téměř za luxusní. O tom, že Janoušek je najednou už zhruba čtrnáct dnů práceschopný, jeho advokát Vít Široký prý neví," píše deník.

"To máte lepší informace než já. Já teď byl na dovolené a chystám se tam až příští týden. Ale vím, že v té nemocnici trpěl, protože tam byl sám. Byl tam čtyři měsíce bez možnosti komunikace, a to není nejlepší na psychiku," řekl deníku Široký.

Janoušek přitom ještě nedávno argumentoval tím, že zranění hlavy mu způsobuje vážné zdravotní potíže a nemůže kvůli nim pobývat ve vězení.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky