Stylový odchod Válkové: Na odměnách rozdala miliony

Odcházející ministryně spravedlnosti Helena Válková rozdala za rok 2014 na odměnách dohromady více než 2,5 miliony korun. Upozornily na to Lidové noviny.

Helena Válková /ANO/
reklama

První náměstkyně Hana Marvanové, která resort opustila po třech a půl měsících, si za čtvrt roku přišla na 343 tisíc. Odměnu ale neobdržela žádnou. Její nástupce Robert Pelikán získal naopak za sedmiměsíční působení k platu ještě 90 tisíc navrch za "nadstandardní plnění úkolů nad rámec pracovních úkolů za uplynulé období v rámci agendy úseku justičního a legislativního". Toto hodnocení se ale objevilo u všech odměněných.

Náměstek úseku mezinárodních vztahů Petr Jäger si za 10,5 měsíce v úřadu k platu 90 tisíc přilepšil o rovných 180 tisíc, čímž obdržel ze všech odměněných největší prémii. Náměstek ekonomického úseku Petr Kasík si přišel na odměnách na 170 tisíc a celkově si za roční působení na rezortu spravedlnosti s platem 94 tisíc měsíčně odnesl téměř 1 300 000 korun.

Vrchní ředitelka sekce mezinárodních vztahů Zuzana Fišerová si za to, že „zastupovala ministryni Válkovou při zahraničních jednáních, odborně připravila jednání Rady ministrů spravedlnosti v Bruselu či Lucemburku a dozorovala nad přeshraničními případy extradicí či rodičovských únosů dětí", k platu 75 tisíc korun měsíčně vysloužila prémii ve výši 140 tisíc.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky