Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neumannová radila Stropnickému za 46 tisíc měsíčně

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Zlatá olympijská medailistka Kateřina Neumannová se jako poradkyně ministra obrany Martina Stropnického (ANO) nezabývala obrannou strategií České republiky, ale sportem. I přesto patřila k nejlépe placeným ministerským poradcům. Upozornil na to server Aktuálně.cz.

Podle serveru Neumannová ministrovi připravovala mimo jiné připomínky k novele zákona o sportu. "Nebo jiná stanoviska, která předkládal na vládě. S tajnými informacemi tady nepřicházím běžně do kontaktu," tvrdí bývalá lyžařka, která si musela nechat udělat bezpečnostní prověrku na druhý nejvyšší stupeň.

Za svou práci pobírala více než 46 tisíc měsíčně a řadí se tak k nejlépe placeným ministerským poradcům. Vyplývá to z přehledu odměn expertů na jednotlivých ministerstvech, který Aktuálně.cz získalo díky informačnímu zákonu.

Někteří poradci pro resort pracují zadarmo, jiní naopak pobírají částky podle skutečně odpracovaných hodin, další mají stejně jako Neumannová stanoven stabilní měsíční paušál.

Mezi nejdražší rádce patří řadí kolegové Neumannové z obrany. Například poradce Stropnického Rostislav Frys bere 60 tisíc měsíčně. Ačkoli by měl podle popisu práce odvádět prakticky totéž, co ještě v lednu dělala Neumannová, která už od února není poradkyní, resort tvrdí, že se jejich činnosti velmi liší.

Témata:  CZK Ministerstvo obrany Kateřina Neumannová

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy