Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nedlužili, přesto přišli po exekuci o všechno! Jak je to možné?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

I rodina, která platí nájem, může skončit na ulici. Něco podobného se stalo paní Ivanovové z Tanvaldu. Bydlela v nájmu v domě, který šel do dražby. Dnes nejenže bydlí na ubytovně pro sociálně slabé, ale aniž by někomu něco dlužila, přišla i o všechny osobní věci a její děti o hračky.

Paní Ivanovová bydlela v penzionu v Lučanech nad Nisou. Zařídila si tu celkem hezké bydlení, platila 7500 korun nájem. Když se v prosinci dům náhle ocitl bez elektřiny, tepla a oblepili ho exekutoři, bylo jí jasné, že se musí vystěhovat.

"Povedlo se nám zachránit pro děti pár kousků oblečení, pár kousků nádobí asi tři knížky," popisuje Livie Ivanovová. Zbytek neměla kam odvézt a když jí exekutoři slíbili, že její věci nikdo nesebere, věřila jim. "Exekuce na tom nebyla. My s tou exekucí nemáme nic společnýho," říká.

Když se penzion jako celek nepodařilo vydražit, provedli exekutoři dražbu vybavení hotelu. A tato dražba byla úspěšná. Žena má podezření, že vítěz dražby možná omylem nebo úmyslně její věci odvezl.

"Oblečení, hračky, postýlku pro malýho, psací stůl, fotky, veškerý osobní věci. trojkombinace do kočárku. Autosedačky, kuchyňská linka. Veškerý ty věci měly hodnotu asi sto padesát až dvě stě tisíc," vyčísluje Livie Ivanovová. 

"Exekturský úřad zjistil, že do nemovitosti někdo vniknul a to oknem. A ihned o tomto spravil policii," vysvětluje mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová.

Žena, která přišla o téměř celý svůj majetek, teď bude podávat trestí oznámení. Jinak totiž nezjistí, co s ním je. Rodina se třemi dětmi se nyní tísní v této místnosti se společnými záchody a koupelnou na chodbě.

Témata:  lidé exekuce

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy