1200 nových míst. HTC zde chce opravovat mobily z celé Evropy

V Česku by mohlo vzniknout až 1200 nových pracovních míst. Na Moravě totiž plánuje výrobce mobilních telefonů HTC vystavět servisní centrum pro celou Evropu.

Ilustrační fotografie
reklama

Na Moravě - v Jihomoravském, Moravskoslezském či Olomouckém kraji - by mělo vyrůst obří servisní centrum společnosti HTC. Měly by sem na opravu putovat mobily této značky z celé Evropy. Česku by to pak mělo přinést asi 1200 nových pracovních míst!

Viceprezident HTC Bruce Lee už dokonce navštívil Česko, aby obhlédl možné lokality, kde by mohlo servisní centrum stát. Znovu by delegace tchajwanského výrobce mobilů měla zamířit do Česka příští týden.

"Firma HTC nás ujistila, že velmi intenzivně zvažuje a je připravena přijmout rozhodnutí, že bude investovat v Česku. Že zde postaví servisní a logistické centrum, které by mělo zaměstnat zhruba 1200 lidí. Mělo by vzniknout na Moravě," uvedl pro Aktuálně.cz místopředseda Sněmovny Petr Gazdík, který vedl českou delegaci na Tchaj-wanu.

Kromě nových pracovních míst by ovšem HTC mohlo spolupracovat i s dalšími firmami či školami. "Mají zájem o subdodavatele, ale také výzkum a vývoj. Mají zájem spolupracovat s univerzitou nebo si třeba pozvat nějakou startupovou firmu k sobě," prozradil Hospodářským novinám ředitel vládní agentury CzechInvest Karel Kučera.

Témata: lidé | firmy | mobily

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky