Lyžování kousek za hranicemi: Podobné ceny, lepší podmínky

Zima je konečně tu, teploty se i přes den drží lehce pod nulou a je tak ideální čas zabalit lyže a odjet někam za zimními radovánkami. A pokud už máte české hory "zmáknuté" křížem krážem, zkuste lyžařská střediska za hranicemi!

Lyžování, ilustrační fotografie
reklama

V Harrachově už to znáte nazpaměť? Na Praděd se vám nechce a Kvilda vám připadá jako konec Světa? Žádný problém! Stačí jen popojet o něco dál a vyřádit se v některém ze zahraničních areálů!

Nejblíž to má většina z nás do Rakouska. A sluší se podotknout, že tu milovníci sjezdového i běžeckého lyžování většinou mají mnohem více možností k vyzkoušení a spoustu doprovodných atrakcí a lákadel.

Nejbližší lyžařské zahraniční areály

Například středisko Hochficht - Böhmerwald je od hraničního přechodu Zadní Zvonková na jihu Čech vzdálené necelých deset kilometrů a na turisty tu čeká 20 sjezdovek a bezmála metr sněhu.

Další střediska už jsou přecejenom dál - například do Semmeringu k hoře Stuhleck jižně od Vídně cesta z Mikulova měří 180 kilometrů. Do Ebensee pod horu Feuerkogel je to z Dolního Dvořiště asi 140 kilometrů. Pod horu Hochkar dojedete od českých hranic přibližně za tři hodiny, urazíte při tom 150 kilometrů.

A v oblíbeném Kitzbühelu je momentálně mezi 50 a 90 centimetry sněhu, v provozu je všech jednapadesát sjezdovek, které mají podle portálu lyzovani.cz celkovou délku 150 kilometrů, což je číslo, kterému nemůže žádný český areál konkurovat. Ale musíte počítat s tím, že z Prahy je to sem hodně přes 300 kilometrů.

Pokud už i Rakousko máte projeté všemi směry, třeba si v našem velkém přehledu vyberete i jinde - v Itálii, Francii nebo Švýcarsku. Rozhodně je z čeho vybírat.

Témata: počasí | Lyžování

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky