Paroubkovi kupují dům v Chuchli za 10 milionů korun

Manželé Paroubkovi kupují řadový domek v pražské Velké Chuchli, cena novostavby je zhruba deset milionů korun. Informaci přináší časopis TÝDEN ve svém pondělním vydání.

reklama

Jiří Paroubek (ČSSD) ale tvrdí, že cena domku činí 8,5 milionu korun. V pondělí tak reagoval na informace časopisu Týden.
 
"Již několik měsíců kolují v médiích informace o prodeji našich dvou bytů – Na Císařce a J. Foglara. Jeden z těchto bytů – družstevní - je již prodán, a to včetně zařízení za 3,5 milionu korun, a u druhého bytu se transakce koupě a prodeje dokončí 19. září. Počátkem června Petra Paroubková podepsala s Finepem smlouvu na koupi řadového rodinného domku ve Velké Chuchli za 8,5 milionu Kč. Je to tedy částka zhruba o 1,5 milionu korun nižší, nežli uvádí původce zprávy, redaktorka Pospíšilová z Týdne," reagovali Paroubek se svou ženou Petrou.
 
"Zdrojem pro zaplacení kupní ceny řadového domku bude částka za prodej družstevního bytu na J. Foglara (3,5 milionu korun) a bytu Na Císařce (částka, za kterou je byt prodáván, se příliš neliší od 5 milionů korun, o nichž spekulují média). Součástí financování je pochopitelně hypoteční financování a bude-li to potřeba i naše vlastní finanční prostředky," dodává bývalý šéf ČSSD.
 
"Už jsem slyšel, že se sem budou stěhovat," řekl TÝDNU šéf energetického gigantu ČEZ Martin Roman, který má vilu odsud na dohled.
 
Stavba v rezidenčním projektu Na Hvězdárně se v současné době dokončuje, k domku patří i malá zahrada. Petra Paroubková podle výpisu z katastru nemovitostí podepsala kupní smlouvu na počátku června.

Sousední řadový domek se prodává za 10,2 milionu korun.

Rodině bývalého předsedy sociálních demokratů patří také chalupa ve Vraném nad Vltavou a pronajímá si byt v Teplicích.
 
Paroubka nejspíš nečeká jen stěhování do nového domu; během podzimu by měl změnit i stranický "dres". Spekuluje se o jeho úmyslu odejít z ČSSD a vytvořit novou levicovou partaj, možná na základech České strany národně sociální (vystupuje pod zkratkou 2005). Šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka Paroubka přesvědčuje, aby ze strany neodcházel, mají se ještě sejít.

Témata: paroubek, jiří

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky