Motivační kurzy pomáhají nezaměstnaným ženám najít práci

Projekt s názvem Úspěšná žena, který v minulých dvou letech umožnil nezaměstnaným ženám v kraji získat nové znalosti a některým už také novou práci, se chystá Krajská Agentura pro regionální rozvoj na podzim otevřít znovu. Informovala o tom ředitelka agentury Petra Chovanioková.

reklama

,,Pro nás je asi nejdůležitější, že některé z 257 účastnic našich kurzů byly úspěšné při výběrových řízeních a dnes jsou už zaměstnané například ve školství nebo službách, několik jich začalo podnikat. Takže semináře jim byly velmi užitečné,“ zhodnotila ředitelka Chovanioková s tím, že úspěšné byly i ženy okolo padesátky, což je skupina velmi obtížně hledající práci.

Kurzy byly podle ní zaměřeny na podnikatelský plán, počítačové dovednosti, ale také na umění prodat své schopnosti nebo umění sladit život rodiny s profesním. Od ledna loňského roku do konce letošního dubna proběhlo ve všech okresech kraje 21 kurzů na téma „Osobnost“, „Kariéra“ a „E-žena“. Účastnice kurzů se potkaly na ostravské odborné konferenci v polovině května.

Agentura pro regionální rozvoj v podobných aktivitách pokračuje aktuálně v rámci projektu Adam a Eva. "Jarní ostravské a karvinské semináře s podobnou tématikou, tentokráte ale určené ženám i mužům, byly naplněné, velký zájem je už i o podzimní cyklus ve Frýdku-Místku, tam je už první zářijový termín plný, v Novém Jičíně a Opavě," uvedla Chovanioková.
 
"Kurzy mají podobnou náplň a u Úspěšné ženy se s velkým ohlasem setkaly například semináře zaměřené na sladění osobního života s pracovním, nebo nastartování motivace k tomu, aby člověk dlouhodobě evidovaný na úřadu práce našel správnou cestu, jak komunikovat s možnými zaměstnavateli a zvýšil svou šanci na úspěch," přiblížila.
 
Oba projekty jsou financovány z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Témata: nezaměstnanost

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky