Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senátor se otevřel voličům. Spustil registr schůzek s lobbisty

Václav Láska
Václav Láska
Foto: Lukáš Henzl, MoneyMAG.cz

Senátor za Stranu zelených Václav Láska spustil nový web, na kterém umožňuje voličům kontrolovat, co v rámci výkonu mandátu dělá, či jak se mění jeho majetek. Návštěvníci stránek tak vidí, s jakými lobbisty se senátor scházel, jaký má program a na čem aktuálně pracuje.

"Na skutečném příkladu chci dokázat, že transparentní politiku lze dělat velice jednoduše. Není třeba, aby se někdo oháněl absencí zákonů a tvrdil, že to nejde. Na webu zveřejňuji schůzky s lobbisty i informace o tom, na čem právě pracuji. Doufám, že tímto počinem budu inspirovat ostatní kolegy senátory, aby mě následovali. Umožní tak voličům větší kontrolu nad tím, co dělají politici, kterým ve volbách dali svůj hlas," uvádí senátor Láska.

Nově spuštěné webové stránky www.vaclavlaska.cz představují podle tiskového mluvčího strany Jendy Žáčka revoluci v transparentní politice. "Kromě toho, že lidé mohou se senátorem komunikovat, komentovat jednotlivé příspěvky a stránky, si Václav Láska na webu vede deník senátora, kam zaznamenává všechny své aktivity," tvrdí.

"V registru lobbistů lze zase dohledat Láskovy schůzky se všemi lidmi, kteří se snaží ovlivnit podobu zákonů. Nechybí ani již dříve publikovaný soupis senátorova majetku. Osobní a optimistické ladění webu navazuje na populární facebookový profil Právo s Láskou, kde Václav Láska už několik let glosuje události na české politické scéně," dodává.

Témata:  Václav Láska

Aktuálně se děje

16. května 2024 10:28

15. května 2024 9:12

Bidenova obchodní válka s Čínou je bouří ve sklenici vody. Světové akcie včera pokořily historický rekord

Ukazatel výkonu všech akciových trhů ve světě – MSCI All Country World Index – včera pokořil svůj historický rekord. Prodloužil přitom sérii růstových dní, takže ta je nyní nejdelší od letošního ledna. Přitom americká administrativa prezidenta Joea Bidena se uchýlila ke svému dosud nejzásadnějšímu navýšení cel na dovoz do USA z Číny, jímž navázala na obdobné, ovšem razantnější kroky předchozí administrativy Donalda Trumpa. 

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy

Nabíjecí stanice pro elektromobily

Tempo růstu nabíjecích stanic pro elektromobily v Česku se zvyšuje. S elektromobily ale zbytku Evropy nestačíme

V roce 2023 vzniklo 650 nových veřejných dobíjecích stanic, o 16 % více než v předchozím roce. Celkově je nyní v provozu 2 392 stanic s 4 892 nabíjecími body. Poptávka po nabíječkách díky vysokorychlostnímu nabíjení a dynamickému řízení stanic stále roste a v letošním roce se očekává další zvýšení nově instalovaných stanic. Česko s 24 239 registrovanými elektromobily i tak patří mezi země s nejnižším podílem bateriových elektrických vozidel v rámci Evropské unie.