Babiš se pořádně naštval na komunistku: Já že jsem asociál?

Vláda chystá zavedení zálohového výživného, v rámci kterého by měl stát otcům matkám samoživitelkám posílal alimenty na účet. To se nelíbí ministru financí Andreji Babišovi, za což si vyslechl od komunistické europoslankyně Kateřiny Konečné ostrou kritiku. Tu jí nyní vrátil.

Andrej Babiš
reklama

"Až zase budou na přelomu roku neziskovky nebo média volit politika, který letos vypustil z pusy opravdu nehoráznou perlu, bude ministr financí Andrej Babiš nepochybně nejžhavějším kandidátem," uvedla před několika dny v tiskové zprávě Konečná.

Dodala, že Babiš snahu Ministerstva práce a sociálních věcí, která by měla pomoci matkám samoživitelkám čekajících na alimenty, smetl ze stolu s tím, že by stát mohl rovnou platit i nezaplacené faktury podnikatelům. "Nevím, jestli poznámka pana Babiše byla jen asociální hláškou jednoho z nejbohatších Čechů, který absolutně nemůže mít ponětí o reálném životě většiny lidí, možná to ale bylo jen plnění jeho volebního sloganu, že bude stát vést jako firmu," udeřila Konečná.

Psali jsme:Babiš to pořádně schytal: Asociální výkřiky, boháč, nemá ponětí o životě...
Proti těmto slovům se ministr financí Andrej Babiš prudce ohradil na svém profilu na Facebooku. "Podle paní Konečné z KSČM jsem asociál. To mě vytočilo tak, že jsem si spočítal, kolik vlastně jsem letos poslal do fondu rodičům samoživitelům. Zatím to dělá 1.461.835 kč," podotkl Babiš.

Dodal, že chlap, který se nepostará o své děti, pro něj není chlap. To stejné platí i pro matku, která nechá své dítě na holičkách. "Naše Nadace Agrofert je jediná v ČR, která se věnuje rodičům samoživitelům," tvrdí ministr.

"Na rozdíl od paní Konečné, která od 21 let dělá akorát do politiky, jim budu prakticky pomáhat i nadále," udeřil Babiš.

Témata: Andrej Babiš | Alimenty

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky