ČSSD udeřila: Hudeček a TOP 09 dávají přednost developerům

Zastupitelstvo hlavního města Prahy ve čtvrtek zamítlo návrh opatření, který by znemožnil výstavbu v přírodním Parku Vidoule na Praze 5, kterou předložil Miloslav Ludvík, kandidát na primátora za ČSSD.

Ilustrační fotografie
reklama

„Primátor Hudeček a TOP 09 upřednostnili zájmy developera před zájmy Prahy a jejích obyvatel," prohlásil Miloslav Ludvík a dodal: „Dlouhodobě se v boji proti výstavbě na Vidouli angažuji a dnešním hlasováním nic nekončí, za přírodní park Vidoule budeme bojovat dál."

Miloslav Ludvík v předloženém materiálu navrhl přerušení řízení, které je technicky nejjednodušším řešením a které by vedlo k zachování Vidoule ve své původní podobě.

Kromě nesouhlasu s výstavbou ze strany městské části Praha 5, občanských sdružení i místních obyvatel primátora Hudečka o zastavení projektu nepřesvědčily ani odhalené podvody s peticí s falešnými podpisy podporující výstavbu, ani vystoupení místních občanů při jednání zastupitelstva. Zatím tak zůstává v platnosti změna územního plánu chráněné stolové hory Vidoule předložená primátorem Hudečkem, která ji ze zeleně mění na obytné území a tím vychází vstříc zájmům developera.

Témata: Praha | ekonomika | čssd

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky