Žrouti mezi regály děsí supermarkety. Co na to ochranka?

Škody za stovky miliónů korun působí každý rok obchodním řetězcům zloději a hlavně pak zákazníci, kteří se chodí do prodejny zdarma najíst. A po kterých zůstávají pouze prázdné obaly.

Ilustrační fotografie
reklama

Patří mezi ně i žena ze Svitav, která je postrachem tamních supermarketů. Naposledy si v jednom z nich pochutnala na pivním sýru za 28 korun. A protože to nebylo poprvé, může jít až na tři roky do vězení.

"Jsem měla hlad, no tak jsem ho snědla!" Tak hovoří o své poslední večeři v obchodě dvaapadesátiletá žena ze Svitav. Zatímco tentokrát pivní sýr za 28 korun snědla přímo mezi regály, není to tak dlouho, co si ho strčila do podprsenky a z prodejny bez placení utekla.

"Já nepotřebuju mít kvůli sýru tady nějakou estrádu," hudruje žena, která prý na soukromé "ochutnávky" chodí do obchodů jen výjimečně. To ale vyvracejí policisté, kteří už ženu kvůli podobným prohřeškům vyšetřovali několikrát. A té tak teď hrozí tři roky natvrdo.

Mezi šampóny prázdný obal od žvýkaček, v domácích potřebách vypitá láhev vody, v drogerii zase slupka od salámu. Zloději a hladoví zákazníci, kteří nehodlají za to, co snědli platit, jsou pro supermarkety pořádným strašákem! Přijdou je totiž na stovky milionů ročně!

Ochranka i prodavači jsou proti těmto zákazníkům téměř bezmocní. Bezpečnostní kamery jsou totiž většinou jen v uličkách s dražším zbožím - jedinou šancí, jak hladové nepoctivce dopadnout, je tak vyrušit je přímo během jídla.

Témata: potraviny | obchody

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky