Kde natankujete nejlevněji? Rozdíl může být i pět korun

Průměrná cena benzinu i nafty se pohybuje těsně nad 36 korunami za litr. Jsou ale některé čerpací stanice, které prodávají pohonné hmoty i o dvě koruny levněji než je průměr.

660
reklama

I více než 5 korun může být rozdíl mezi cenou benzinu a nafty na nejdražší a nejlevnější pumpě v Česku. V průměru se však ceny pohybují okolo 36 korun za litr. "Ceny benzinu a nafty se v souladu s našimi předpoklady v sobotu vyrovnaly. Průměrné ceny obou pohonných hmot byly 36,14 Kč za litr," uvedl analytik společnosti Colosseum Vít Jedlička. Od té doby se ceny mírně pohnuly, aktuálně je podle údajů CCS benzin v průměru 36,10 Kč za litr; nafta za 36,12 Kč za litr.

Vůbec nejlevněji tankují řidiči v Ústeckém kraji, podle údajů společnosti CCS se tam benzin prodává za 35,77 koruny za litr. Jako již tradičně, nejvíce za pohonné hmoty zaplatíte v Praze. Nejprodávanější benzin, natural 95, se tu v průměru prodává za 37,04 Kč, ale jsou i pumpy, kde cena benzinu roste i ke 40 korunám.

"Ceny benzinu i nafty u českých čerpacích stanic by měly v nadcházejícím týdnu mírně růst nebo stagnovat. Protože průměrná cena nafty i benzínů v Rotterdamu vzrostla o 1,4 %. Průměrný kurz koruny v minulém týdnu posílil o 1,05 % a páteční obchodování koruna uzavřela na úrovni 19,9 koruny za dolar," vysvětlil Jedlička.

Nejlevnější naftu nakoupí řidiči v Libereckém kraji. Tam v průměru stojí litr 35,70 Kč. V Praze se nafta průměrně prodává téměř 37 korun. Nejdražší pumpa ovšem není v Praze, ale na dálnici D1, shellka ve Velkém Meziříčí totiž prodává naftu za 39,30 Kč za litr. Naopak nejlevněji natankujete v Hrušovanech na RoBiN OIL za 34,10 Kč.

Témata: pohonné hmoty

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky