Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Platy stagnují, ceny energie prudce rostou. Jak ušetřit až 6000 ročně?

Platy stagnují, ceny energie prudce rostou. Jak ušetřit až 6000 ročně?

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Ceny energií se za posledních 10 let zvýšily o více než 100%, přitom platy víceméně stagnují. Nyní je tak správný čas zabývat se rodinnými náklady, které lze lehce snížit. Začít by se mělo právě energiemi a to změnou dodavatelů. Průměrná domácnost změnou dodavatele plynu může ušetřit až 5000 Kč a u elektřiny pak ušetří 1500 Kč. Podívejte se jak na to.

Výdaje na provoz domácností se od roku 2000 neustále zvyšují. Nejvíce se však navýšily ceny za energie, tedy plyn a elektřinu. I přestože v roce 2014 došlo k zlevnění elektřiny v průměru o 10,9 procent, je stále možnost výrazně snížit náklady o tisíce.

Díky zpřístupnění trhu s energiemi menším společnostem a možnosti změnit vašeho dodavatele elektřiny může uspořit téměř každý. Navíc je to jednoduché, ani nemusíte obíhat žádné kanceláře, prodírat se jejich nepříliš přehlednými ceníky a hledat nejvýhodnější nabídku.Lehce ušetřit se dá i změnou dodavatele plynu. I tam můžete ušetřit až 1500 Kč, díky jeho změně. Změnit dodavatele plynu není nic složitého. Vše lze vyřídit po internetu či poštou a ani nebudete muset na pobočku. Srovnejte si nabídky dodavatelů a využijte tak uspořené finance například na vaší dovolenou. Pokud chcete platit méně za plyn, změňte jeho dodavatele.Redakce MoneyMAG.cz důrazně doporučuje, všechny změny provádějte po důkladném uvážení a vždy jen v "kamenných pobočkách" zavedených dodavatelských firem.

Témata:  energetika

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy