ČEZu opět unikly výsledky hospodaření. Zisk dosáhl 6,74 miliardy korun

Energetická společnost ČEZ má znovu potíže se zveřejňováním svých hospodářských výsledků. Tentokrát je o den dříve zveřejnila agentura Reuters.

660
reklama

ČEZ měl oficiální výsledky hospodaření za druhý kvartál zveřejnit až v úterý v 8:00 SELČ, zprávu o hospodaření ale agentura vydala už v pondělí.
 
"Oficiální výsledky jsme nepublikovali, zkoumáme, k čemu došlo. Správnost zveřejněného údaje zatím potvrdit nemohu," uvedla pro Mediafax mluvčí energetické firmy Eva Nováková.
 
Energetická firma měla potíže s předčasným zveřejněním už letos v únoru, kdy zveřejnila své hospodářské výsledky o tři dny dříve, než měla. Tehdy chyboval mluvčí energetického gigantu Ladislav Kříž, který k e-mailové pozvánce omylem připojil dokument obsahující údaje o výši provozního a čistého zisku stejně jako o tržbách společnosti. Přestupek vyšetřovala i pražská burza.

Čistý zisk společnosti ČEZu ve druhém čtvrtletí letošního roku dosáhl podle agentury Reuters 6,74 miliardy korun. Analytici oslovení agenturou přitom očekávali, že čistý zisk společnosti bude 8,53 miliardy korun.

Témata: čez

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky