Největší hit letošních Vánoc? Odborník prozradil

Tablet a výpočetní technika obecně je velmi dobrý tip na dárek k Vánocům. Podívejte se na velký přehled tabletů pro děti. Ty budou podle odborníků největšími taháky letošních Vánoc.

660
reklama

Někteří odborníci před tablety varují. Prý poškozují zdraví dětí, ničí jemnou motoriku jejich prstů a dělají z nich asociální jedince, kteří se uzavírají do virtuálního světa.

Další odborníci ale tvrdí, že tablety při rozvoji jedince naopak velmi pomáhají a otevírají dětem nový svět. Faktem je, že tablet pod vánočním stromečkem rozzáří dětské oči. Zvlášť, když je váš syn nebo vaše dcera "poslední" ve třídě, kdo ho ještě nemá.

Jaké jsou největší hity letošních Vánoc pro děti?

Nic nového - v obchodech se nejčastěji prodávají hračky značky Lego a dětské tablety. Ty patrně budou nejčastějším letošním dárkem. Ruce si mnou zejména internetoví prodejci. Podle průzkumů si 45 % lidí letos ještě nepořídilo žádný vánoční dárek. Na objednání dětského tabletu je však už nejvyšší čas.

"Mezi letošní prodejní hity jednoznačně patří dětské tablety, které kromě solidního výkonu nabízí alternativní ovládání uzpůsobené pro děti. Oblíbenou funkcí rodičů je možnost monitorovat a blokovat vybrané internetové stránky," tvrdí manažer internetového obchodu Yoopy.cz Martin Šuba.

Kdo plánuje pořídit pro děti tablet, měl by se zajímat zejména o ty, které využívají systém Android. "Takové tablety totiž nabízejí spoustu her a ještě z devadcesáto procent možnost zdarma stažení dalších. U iPadů se naopak vše musí dokupovat," podotýká Miroslav Blatnický, majitel prodejny AnaComp.cz. Podle něj bude ale vůbec nejžádanějším dárkem nové Sony Playstation 4, na které se už vedou pořadníky.

Nejčastěji se dětské tablety objednávají v cenovém rozmezí 1800-2500 Kč. Za tuto cenu lze již pořídit solidní přístroj, který dobře funguje a něco vydrží.

"U nás je jednoznačně nejžádanějším dětský tablet EMOS ET 7 KIDS za cenu 2130 Kč. Tento tablet obsahuje systém Android, který umožňuje snadné využití stovek aplikací, včetně výukových programů a multimédií speciálně pro děti. Další výhodou je pogumovaný obal a možnost rodičovské kontroly," dodává Martin Šuba z Yoopy.cz.

Z tabletů určených pro starší děti jsou na dalších portálech nejprodávanější Lexibook Lexitab, z vyšší cenové relace potom Samsung T210 Galaxy Tab 3 7.0. Oba obsahují předem nahrané aplikace a hry a rodičovský zámek.

Témata: vánoce

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky