Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pozor na nebezpečné polské sušenky z Tesca! Můžou způsobit vážné problémy

Pozor na nebezpečné polské sušenky z Tesca! Můžou způsobit vážné problémy

Foto: Pixmac

Inspektoři SZPI nařídili Tescu stáhnout z prodeje sušenky Wafers dovezené z Polska. Stonásobně překračují přítomnost alergenu oproti údaji na obalu.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila Tescu neprodleně stáhnout z obchodů závadnou potravinu Wafers chocolate & hazelnut OATLAND, Oplatky s lísko-ořechovým krémem máčené v čokoládě v balení o hmotnosti 400 g a s označením data minimální trvanlivosti do 18. 3. 2014. Do Česka byly dovezené z Polska.Na obalu výrobce uvádí: „…může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů a arašídů.“ Laboratorní analýza u sušenek ale prokázala přítomnost arašídů ve velkém množství, tedy 2324 miligramů na 1 kilogram."Tato hodnota překračuje přibližně stonásobně maximální uznatelné množství pro stopový výskyt arašídů. Tím, že výrobek obsahuje větší množství alergenní složky - arašídů, než kolik odpovídá deklaraci na obalu, nevyhověl požadavkům nařízení (ES) 178 / 2002, protože se jedná o potravinu klamavě označenou, která může osobám s alergií na arašídy způsobit závažné zdravotní komplikace," informoval mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Celkem Tesco prodalo 263 kusů těchto sušenek. Inspekce proto doporučuje všem spotřebitelům s alergií na arašídy, aby uvedený výrobek nejedli. SZPI zahájí s kontrolovanou osobou správní řízení o uložení sankce.

Témata:  potraviny Tesco

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy