Končící vláda utrácí miliony. Nakupuje luxusní limuzíny i saxofony

Blíží se konec roku a Vánoce. A možná, že vánoční dárky si chtějí dát i sama ministerstva. Ve velkém totiž začala utrácet a vypisují obří zakázky za miliony až desítky milionů. Chtějí například koupit nová auta či saxofony.

660
reklama

Vláda Jiřího Rusnoka od nikoho nedostala důvěru a někteří její ministři dokonce totálně propadli v předčasných volbách, přesto se před koncem roku nebojí utrácet. Zřejmě si chtějí udělat pěkné ministerské vánoce. Podle zjištění Mladé fronty Dnes kupují většinou nové limuzíny a jednou z perliček je to, že vnitro objednalo šest saxofonů pro Hradní stráž, uvádí v pátečním vydání deník.

Vůbec nejvíce chystají ministři utrácet za auta a limuzíny. Ačkoliv se jedná o zakázky za desítky milionů korun, chtějí je koupit bez soutěže.Ministerstvo vnitra nakoupí 24 aut za 48 milionů korun.

Ministerstvo průmyslu a obchodu chystá získat 11 vozů pro podřízené organizace. "Ministerstvo rozhodlo o zrušení zadávacího řízení z důvodu, že nebyly ve stanovené lhůtě podány žádné nabídky, žádosti o účast či potvrzení zájmu o účast. Jelikož je zajištění dodávek osobních automobilů pro podřízené organizace v současné době nezbytné, ministerstvo v souladu se zákonem následně pokračuje formou jednacího řízení bez uveřejnění a jedná o dodávkách s jednou konkrétní společností," uvedl Filip Matys z tiskového odboru.

Resort kultury bude pak nakupovat auta v následujících čtyřech letech. Celkem plánuje utratit 19,6 milionu korun a nyní hledá dodavatele, odhalila Mf Dnes.

Kromě aut ale například ministerstvo vnitra chystá nakoupit i hudební nástroje. Pro Hudbu Hradní stráže a Policii ČR pořídí šest saxofonů za 565 tisíc korun. Školství vypsalo zakázku za 28,3 milionu korun, ve kterém hledá dodavatele zodpovědného za pořádání zasedání, konferencí a seminářů orgánů operačních programů. Resort zemědělství zase chystá utratit 14 milionů korun za poradenství v oblasti lesnického výzkumu myslivcům formou publikací a školení, včetně propagace v médiích a na veletrzích.

Témata: vláda

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky