Tento způsob podeje Sazky je pochybný, kritizuje Penta

Podle investiční společnosti Penta je zvolený způsob prodeje Sazky pochybný a netransparentní, teprve se rozhodne, zda se tendru zúčastní. Skupina to sdělila v pátek.

660
reklama

Jak Penta sdělila, počká na detailní zveřejnění podmínek tendru a následně se rozhodne, zda se prodeje zúčastní. Praktiky insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky podle ní v úzké součinnosti se skupinami PPF a KKCG připomínají praktiky konkurzní mafie.
 
Penta považuje argumenty, které Cupka použil v neprospěch veřejné dražby, za účelové. "Veřejná dražba je vzhledem k pochybnostem, které provázejí celý insolvenční proces společnosti Sazka nejtransparentnějším řešením, které umožňuje maximalizovat hodnotu konkurzní podstaty pro všechny věřitele a vylučuje jakékoliv pochybnosti týkající se možného zvýhodnění PPF a KKCG," uvedl mluvčí Penty Martin Danko.
 
Podle návrhu insolvenčního správce Josefa Cupky loterijní firma nepůjde do dražby, ale bude vypsáno výběrové řízení. V něm budou muset zájemci složit předem jistinu ve výši půl miliardy korun. Jak Cupka uvedl, dražba má spoustu úskalí a zdržovala by. Výběrové řízení je podle něj průhledné stejně jako dražba a dává možnost postupovat rychleji.

Témata: sazka

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky