Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šokující test brambor: Ty z Polska jsou mnohem levnější a dobré

Šokující test brambor: Ty z Polska jsou mnohem levnější a dobré

Foto: Pixmac

Kde jsou nejlevnější a nejchutnější brambory? Výsledek je šokující - levnější brambory mají nejenom Poláci, ale i Němci s mnohem vyššími příjmy.

První zastávka - polský Zhořelec. V obchodním domě Real je k mání balení brambor v přepočtu za 7,20. To znamená za poloviční peníze než u nás. Hned vedle je Carrefour a při pohledu na cenu máme pochybnosti, jestli se prodavačky nespletly.

Tady totiž půl metráku brambor vyjde - a teď se podržte - na 120 korun, tedy ani 2,40 za kilo! To v ČR stojí některé brambory i desetkrát tolik!

Levněji je ovšem i v německé Žitavě, kde jsou mnohem vyšší platy. Kilo brambor tu vyjde na přibližně deset korun! A u nás? U silnice od deseti do čtrnácti korun, v hypermarketu od 14 korun výš.

A chuťový test s kuchaři. Neuvěřitelně levné polské brambory skončily na stříbrné příčce, poslední byly ty z Německa.

Témata:  potraviny brambory

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 10:53

Nemáte potomky? Lidovci navrhují vyšší odvody na důchody. Piráti nesouhlasí

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

České domácnosti loni platily za elektřinu nejvíce v EU, přestože Česko vyvezlo takřka nejvíce elektřiny v celé EU

KOMENTÁŘ Lukáše Kovandy: Česko je ryze z ekonomického hlediska určitou anomálií. Vykazuje sice poměrně výrazný nadbytek vyprodukované elektřiny, avšak přesto jeho domácnosti čelí jejím vysokým cenám. Dokonce nejvyšším v celé EU ve vyjádření dle standardu kupní síly, které umožňuje mezinárodní porovnatelnost. A to přitom tedy Česko loni v čistém vyjádření vyváželo čtvrtý největší objem elektřiny v EU.