Sazka do měsíce prodají. Jistina půl miliardy

Věřitelský výbor společnosti Sazka schválil insolvenčnímu správci Josefu Cupkovi postup, podle kterého bude prodána zkrachovalá loterijní firma novému majiteli. Uvedl to ve čtvrtek server Aktuálně.cz.

660
reklama

Plán ještě musí formálně přijmout Městský soud v Praze.
 
Sazka nepůjde do dražby, ale bude vypsáno výběrového řízení, v němž zájemci budou muset složit předem jistinu ve výši půl miliardy korun. O Sazku se může hlásit kdokoliv, tedy nejen firmy z oboru.
 
"Dražba má spoustu úskalí a zdržovala by nás. Výběrové řízení je průhledné stejně jako dražba a dává možnost postupovat rychleji," řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz správce Cupka.
 

Během doby, kdy po Aleši Hušákovi vládne Sazce, dostaly se tržby z loterií z 13 procent, kam spadly během krize, na zhruba 53 až 55 procent původního stavu. "Ale donekonečna provozovat firmu v konkurzu nemůžeme, čili pro nás je nejdůležitějším faktorem prodeje Sazky, aby byl rychlý, transparentní a abychom z něj získali co možná nejvíc peněz," uvedl serveru Cupka.
 
Cupka oslovil několik bank, aby z nich mohl věřitelský výbor vybrat tu, u které bude složena půlmiliardová jistina. Výbor vybral J&T.
 
O vítězi výběrového řízení bude rozhodovat výhradně cena, jiné podmínky - s výjimkou těch, které vyžaduje insolvenční zákon - Cupka stanovovat nechce, právě proto, aby řízení bylo rychlé.
 
"Nový majitel Sazky může být znám do čtyř, pěti, možná šesti týdnů," přepokládá Cupka.
 
Až dosud se o Sazku přetahovaly dva tábory silných investorů. Na jedné straně PPF a KKCG, které také ovládly věřitelský výbor, protože jim Sazka dluží nejvíc, a investiční skupina Penta, majitel konkurenční loterijní firmy Fortuna, připomíná Aktuálně.cz.

Témata: sazka

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky