Policie propustí něco kolem 1600 lidí

Náměstek ministra vnitra Jaroslav Hruška odmítá, že by řady policie a hasičů muselo kvůli úsporám opustit deset tisíc lidí. Jak uvedl ve čtvrtečním vysílání rozhlasové stanice Radiožurnál, z policie se bude muset poroučet jen něco kolem 1600 zaměstnanců.

660
reklama

"Nechceme snižovat částku na provoz a investice, proto chceme jít cestou snižování počtu policejních manažerů. Často totiž v praxi vidíme, že mezi velitelem a výkonným článkem je množství různých analytiků, koordinátorů a mezičlánků, které v konečném důsledku omezují jeho možnost jasně řídit strukturu. A toto je ta část řídící struktury, na kterou se chceme zaměřit a kterou chceme převést do toho přímého výkonu. Je to rozhodnutí policistů, co odejdou do civilu, přičemž hovoříme o číslu 1600," řekl Hruška ve vysílání.
 
Současně přitom připomněl, že zákon neumožňuje policistu či hasiče propustit s výjimkou případů, kdy se takový člověk dopustí zásadní chyby.
 
Hruška také hasiče a policisty ujistil, že se rozhodně nemusí obávat, že by kvůli úsporným opatřením přišli o peníze. "Zachováme reálný průměrný příjem všech příslušníků," uvedl.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky