Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Burčákový inspektor: Burčákomaty klamou zákazníky

Burčákový inspektor: Burčákomaty klamou zákazníky

Foto: Pixmac

Inspektor televize Nova dnes upozornil státní orgány na další možné klamání spotřebitele při prodeji údajného burčáku. V takzvaných "burčákomatech", ze kterých někteří prodejci čepují oblíbený mok, totiž ve skutečnosti žádný pravý český burčák není.

Jedná se o částečně zkvašený vinný mošt ze zahraničních hroznů, který nesmí být podle zákona s naším burčákem nijak spojovaný.Bankomat dává bankovky a mlékomat dává mléko. Burčákomat by měl dávát burčák, ale nedává. Na jednom z burčákomatů je napsáno: Částečně zkvašený hroznový mošt vyroben z hroznů sklizených v Evropské unii. A to burčák rozhodně není.

Na ten pravý český burčák si tedy musí ještě i burčákomaty chvíli počkat. Kdo nečeká, je ale ministerstvo zemědělství a státní potravinářská a zemědělská inspekce, kterou inspektor na burčákový trik upozornil.

"Já si myslím, že ten problém vnímá pouze inspekce jakosti v tuto chvíli, protože zákazníkovi jde o kvalitu nápoje, které z našich nápojů tečou," řekl předseda představenstva Burčákomatu Roman Žďárský.

A Státní zemědělská a potravinářská inspekce jednala rychle. Dá se předpokládat, že bude nařízeno opatření na odstranění nápisu, který evokuje, že se v přístroji prodává burčák.

Témata:  Burčák

Aktuálně se děje

3. května 2024 9:25

2. května 2024 17:23

Apple má problém u iPhonů s budíkem

Apple uvedl, že intenzivně pracuje na opravě problému, který způsobil, že některé alarmy na iPhonu nevysílaly zvuk, což způsobilo, že někteří uživatelé nechtěně zaspali. Pro mnoho lidí slouží jejich telefon jako nezbytný budík a ti, kteří díky této chybě něco zmeškali, se obrátili na sociální média, aby své frustrace sdíleli.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy