Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na trhu se možná objeví čtvrtý mobilní operátor. Ostatní operátoři se bouří a vyhrožují

Na trhu se možná objeví čtvrtý mobilní operátor. Ostatní operátoři se bouří a vyhrožují

Foto: Pixmac

Na český trh se může probojovat čtvrtý mobilní operátor. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) brzy vyhlásí podmínky aukce potřebných frekvencí. Nejvážnějším zájemcem je finanční skupina PPF či telekomunikační skupina Dial Telecom. Zprávu přinesla Česká televize.

Během čtvrtka bude vyhlášena nová aukce kmitočtů pro rychlé mobilní sítě. V České republice se tak bude moci objevit čtvrtý mobilní operátor a změnit český trh, který i po změnách v tarifech patří mezi trhy s nejdražším nabídkami pro zákazníky.

Možnost vstupu čtvrtého operátora se nelíbí současným mobilním operátorům, kteří vyhrožují soudem, neboť se dle jejich názoru jedná o nedovolenou podporu nového operátora.

Začátkem podzimu tak začne první přihazování v této aukci. ČTÚ vyhlásil aukci již dříve, ale kvůli příliš vysokým nabídkám se obával, že by se mohl vstup nového operátora negativně dotknout cen na českém trhu.

Tarify byly v České republice snad zcela nejdražší v Evropě. Ve chvíli, kdy vstoupili na trh virtuální operátoři, najednou bylo možné, aby největší mobilní operátoři ceny snížili. Stále však nejsme na cenách, které by byly přijatelné. Ačkoli tito operátoři nabízí některé levné tarify, nakonec tak výhodné nejsou, když prozkoumáte, co za tu cenu získáte.

Témata:  mobilní operátoři

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy