Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak předcházejí vytížení manažeři infarktům?

Časově náročné zaměstnání, nedostatek odpočinku a pravidelného pohybu přivádí stále více byznysmenů do lázeňských zařízení. Správně strávená dovolená totiž může zachránit unaveným lidem zdraví, pomůže předcházet infarktům a snižuje krevní tlak. V Čestlicích se těmto požadavkům přizpůsobují a vytvořily speciální lázeňský produkt Aquapalace Balneo & Medical s intenzivní rehabilitační léčbou, fyzioterapiemi a relaxačními programy.

„Třídenní kúra v lázních pomůže získat energii na další rok dopředu. Vhodně zvolená odpočinková aktivita k zaměstnání je rozhodující pro další pracovní výkony. Mladých lidí s náročným zaměstnáním přibývá, ale při práci si na sebe čas neudělají. Dohánějí to o dovolených,“ varuje lékařka Kamila Maláčová z čestlického Aquapalace Balneo & Medical.

Dovolená by měla být opakem prácePokud mají lidé mentálně náročné zaměstnání, doporučují lékaři dovolenou trávit kombinací fyzické aktivity a relaxace. V lázeňských zařízeních vytvářejí programy kombinující fitness aktivity s masážemi a léčebnými kúrami. „Správné lenošení je věda, kterou se každý jedinec musí naučit. Jinak ho nároky v pracovním i osobním životě mohou nepříjemně postihnout. Syndrom vyhoření a psychické kolapsy jsou dnes na denním pořádku,“ dodává Maláčová, která se specialisty sestavuje každému klientovi plány relaxací a léčebných lázeňských aktivit na míru. Riziko zdravotních komplikací si dnes uvědomují také zaměstnavatelé. Permanentky do fitness center nahrazují slevové kupóny do lázeňských zařízení. „Zvyšuje se zájem o pobyty s léčbou bolestí zad, neurologických onemocnění, osteroporózy a o rekondiční a relaxační pobyty. Lidé si chtějí odpočinout pod dohledem specialistů,“ potvrzuje generální ředitelka Aquapalace Hotelu Praque Vladana Horáková. Výhodou pobytů v čestlickém zařízení je možnost vzít s sebou celou rodinu, jejíž členové si najdou vyžití v nabídce služeb největšího aquaparku ve střední Evropě.

Témata:  manažeři

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

17. dubna 2024 12:14

Za dobu našeho členství v EU vzrostlo bohatství průměrného Čecha o více než 40 procent

Od vstupu do Evropské unie (EU) nám vzrostl reálný HDP v přepočtu na obyvatele o více než 40 %, a to z 480 tisíc korun v roce 2004 na 675 tisíc korun v roce 2023. Průměrná spotřeba domácností vzrostla o 22 %, tedy z 248,5 tisíce korun v roce 2004 na 302 tisíc korun v roce 2023. Pokud by Česko nebylo součástí EU, dařilo by se nám ekonomicky hůře. HDP v přepočtu na obyvatele za loňský rok by bylo o pětinu nižší (o 130 tisíc korun) a spotřeba domácností by se snížila o třetinu (o 100 tisíc korun).

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.