Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak postupovat při nahlášení škody pojišťovně? Tady je několik rad

Jak postupovat při nahlášení škody pojišťovně? Tady je několik rad

Foto: Robert Pavelka, MoneyMAG.cz

Záplavy, které postihly Česko, za sebou kromě jiného zanechají obrovské škody na majetku. Jak tedy postupovat v případě, když chceme škody nahlásit své pojišťovně? Předně je důležité událost nahlásit co nejdříve. Použijete k tomu formulář pro nahlášení škod, který je k tomu určený.

Získat jej můžete na pobočkách jednotlivých pojišťoven nebo si ho vytisknete na internetových stránkách, je rovněž možné nahlásit škodu přímo přes internet.

Jak postupovat v souvislosti s pojišťovnou po záplavách:

Pokud máte fotoaparát, zdokumentujte stav nemovitosti i poškozené movité věci po záplavě

Pokud nemáte možnost si stav věcí vyfotit, poškozené věci shromážděte na jedno místo, mobilní technik je zdokumentuje

Zabraňte vzniku další škody - okamžitě začněte provádět úklid nemovitosti - vysušování, vyklízení, čištění

Vypracujte si seznam poškozených věci s uvedením ceny, stáří, případně shromážděte doklady a účty, urychlíte tím prohlídku nejen sobě, ale i ostatním poškozeným.

Co musíte nahlásit?

Musíte nahlásit především jméno, adresu pojištěnce, čísla smluv případně rodné číslo. Dále je nutné nahlásit místo a datum vzniku pojistné události a seznam poškozených a zničených věcí s případnou dokumentací. Pokud pojistné smlouvy nemáte, jsou zničené, nezoufejte, pojišťovny je mají uložené.

Na základě ohlášení pojistné události vyšle pojišťovna likvidátora. Tento zjisti výši škody a podle toho pojišťovna vyplatí pojistné plnění jako náhradu škody.

Témata:  pojišťovny Povodně 06/2013

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:15

Firmy mladé potřebují, to je dobrá zpráva pro čerstvé absolventy. Kolik si mohou vydělat?

Letošní rok je šance na zotavování ekonomiky, prorokují zaměstnavatelé. Je to mimochodem i dobrá zpráva pro letošní absolventy, protože jejich příchodu na pracovní trh by to mohlo pomoci. Většina firem totiž mladé zaměstnance potřebuje, zejména ty IT zdatné. 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy