Pojišťovny rozšířují nabídky: Pojistěte se proti kocovině, ufonům či dvojčatům

V současné době je možné pojistit se prakticky proti čemukoliv, ať už se jedná o únos mimozemšťanů nebo situaci, kdy se po silvestrovské oslavě probudíte na záchytce. Zájem Čechů se aktuálně obrací na pojištění proti terorismu či proti narození dvojčat nebo trojčat, uvedl server ePojisteni.cz.

660
reklama

Také české pojišťovny rychle zareagovaly na nedávné tragické události v Bostonu i Pákistánu. I Češi tak nyní mají šanci pojistit se proti zranění při teroristickém útoku nebo proti únosu. „Zejména firmy, pracující v rizikových zemích, mají v posledních týdnech o pojištění proti únosu jejich českých zaměstnanců a platbě výkupného velký zájem," říká David Holý, odborník na pojištění ze společnosti ePojisteni.cz.

Mezi kuriózními pojistkami, jež jsou v Česku populární, je například i pojištění pro případ narození dvojčat či trojčat. Pojištění rodiče v takovém případě dostanou několik desítek tisíc korun. Zejména majitelé domů využívají i pojištění proti graffiti, které má v nabídce například Slavia pojišťovna. Do nabídky tuzemských pojišťoven se vrací i pojištění proti špatnému počasí, které bylo velmi populární počátkem 20. století.

Asi nejzajímavějším pojištěním ze současné nabídky je však pojistka proti únosu mimozemšťany. „Jde o pojištění, které je v nabídce jedné floridské pojišťovny, specializované na ufologii. Oběť únosu má nárok na vysokou odměnu, ovšem jenom v případě, že se podaří únos věrohodně prokázat," popisuje David Holý z ePojisteni.cz.

Mimořádně kuriózní pojištění lze najít zejména v nabídce specializovaných pojišťoven ze zahraničí. Majitelé golfových hřišť se například mohou pojistit pro případ, že některý z hráčů na jejich hřišti dá tzv. hole-in-one (dostane míček do jamky na první úder), protože mnohá hřiště hráčům za tento úspěch nabízejí odměnu v podobě automobilu či luxusní dovolené.

Mezi pojištění, jež jsou kuriózní, ale zároveň mají své opodstatnění, patří například pojištění proti uvíznutí ve výtahu, proti natankování benzínu do nádrže dieselu nebo proti zrušení svatby na poslední chvíli. Úsměvnou nabídkou je pojistka proti tomu, že se klient po silvestrovských oslavách probudí na záchytce. „V zahraničí popularita těchto kuriózních pojištění stále roste. Je to ovšem především kvůli tomu, že lidé si tato pojištění dávají jako dárky," uzavírá Holý z ePojisteni.cz.

V zahraničí se můžete pojistit třeba:

Proti únosu mimozemšťany

Proti nevěře partnera

Proti zrušení svatby

Proti probuzení se na záchytce

Proti natankování špatného paliva

Témata: pojišťovny

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky