Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Smůla se nejvíc lepí na paty Býkům, štěstí na malý počet úrazů mají naopak Střelci

Smůla se nejvíc lepí na paty Býkům, štěstí na malý počet úrazů mají naopak Střelci

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Vyhýbat se úrazům a nemocem se loni nejvíce dařilo Střelcům, kteří hlásili proti průměru až o 13,7 procenta méně pojistných událostí spojených se zdravím. Pomyslný titul znamení smůly naopak obdrželi Býci, ti měli potíže o 12,6 procenta častěji než je průměr, uvedla v úterý Česká pojišťovna.

"Na data z úrazového pojištění jsme se podívali poněkud netradičním úhlem pohledu, a sice v souvislosti se znameními zvěrokruhu," říká ředitel odboru externí komunikace České pojišťovny Tomáš Zavoral. Doplnil, že dalšími smolaři v pořadí jsou za Býky také Berani a Blíženci, naopak menšímu počtu problémů se spolu se Střelci mohli těšit i Štíři a Kozorohové. Čistý průměr udrželi Lvi. Nadprůměrnou dávku štěstí si drží ještě Váhy a Ryby. Naopak o něco hůře dopadli také Vodnáři, Panny a Raci.

Česká pojišťovna v minulých dvou letech podobným způsobem zkoumala i znamení zvěrokruhu v souvislosti s dopravními nehodami. Z této analýzy vyplynulo, že narodit se ve znamení Berana s sebou přináší nejvyšší riziko nehody za volantem. "Berani silně věří ve vlastní schopnosti, snaží se co nejrychleji dosáhnout cíle, který si stanovili, a často překračují meze. Jsou průbojní a ambiciózní a možná právě tyto charakteristiky jsou příčinou vyšší četnosti nehod i úrazu," doplnil Zavoral.

Šampiony mezi řidiči jsou podle statistiky naopak Střelci. Ti jsou sice impulzivní, neklidní a netrpěliví, ale zároveň jsou i dobrými pozorovateli a dokážou rychle analyzovat nastalou situaci. "Pravděpodobně díky tomu se na silnicích pohybují bezpečněji než ostatní a jsou i schopni vyvarovat se úrazů," dedukuje Zavoral.Česká pojišťovna provedla své šetření na vzorku 150 tisíců pojistných událostí.

Témata:  pojišťovny

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy