Nový papež byl outsider. Přesto pár lidí pěkně vydělalo!

Čerstvě zvolený papež František sice nepatřil mezi favority, přesto se našli tací, kteří si na jeho výhru vsadili. Všechny tentokrát zastínila žena, která na kardinála Bergoglia vsadila 777 korun v době, kdy byl kurz na jeho výhru 50:1, domů si odnesla téměř 40 tisíc.

660
reklama

"Vedlo se ale i dalšímu ze sázkařů, který rozložil stokorunové sázky na Bergoglia v kurzu 25:1 na 15 tiketů. Rovněž v Brně na pobočce přetavil jeden ze sázkařů vcelku skromný vklad 200 korun na 10 tisíc korun," uvedl mediální zástupce Tipsportu Michal Peterka.

Sázková kancelář doplnila, že na výhru kardinála Bergoglia, nyní papeže Františka, si vsadilo pouze několik desítek odvážlivců, přičemž jejich sázky tvořily jen jedno procento z celkového počtu tiketů spjatých s volbou Svatého otce.

Celkem Češi do sázek na nového papeže investovali u TipSportu 100 tisíc korun, které rozložili na zhruba 2000 tiketů. "Ve finále se dá říct, že jsme na výhrách vyplatili stejnou sumu, jakou jsme předtím vybrali," doplnil pro Mediafax Michal Peterka.

Zvolení nástupce Benedikta XVI. oznámil bílý dým, který ve středu v 19.07 SEČ začal stoupat z improvizovaného komína Sixtinské kaple. Nový papež, Argentinec Jorge Mario Bergoglio (76), si zvolil jméno František.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky