Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rok 2012 byl vcelku klidný, přesto pojišťovny vyplácejí miliardy!

Rok 2012 byl vcelku klidný, přesto pojišťovny vyplácejí miliardy!

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Celkem 9,6 miliardy korun vyplatila svým klientům během uplynulého roku ČSOB Pojišťovna. Přestože byl rok 2012 relativně klidný z hlediska živelních událostí, standardních škod neubylo a celkový rozsah finančních náhrad stoupl meziročně o 2,8 miliardy korun.

Největší díl vyplacených peněz přitom získali klienti životního pojištění, těm ČSOB uhradila 7,3 miliardy korun. Proti tomu škody na majetku a další pojistné události dosáhly "jen" úrovně 2,3 miliardy korun.

"V životním pojištění bylo vloni vyřízeno více než 105 tisíc pojistných událostí. To je o dva tisíce více než v roce 2011," doplnila Sylva Svobodová, ředitelka Odboru služeb klientům životního pojištění ČSOB Pojišťovny.

Ještě dynamičtější nárůst zaznamenala ČSOB Pojišťovna v oblasti neživotního pojištění. Tam činil meziroční nárůst vyřízených událostí dokonce o 17 tisíc na 104 tisíc případů.

Témata:  pojišťovny ČSOB

Aktuálně se děje

3. května 2024 9:25

2. května 2024 17:23

Apple má problém u iPhonů s budíkem

Apple uvedl, že intenzivně pracuje na opravě problému, který způsobil, že některé alarmy na iPhonu nevysílaly zvuk, což způsobilo, že někteří uživatelé nechtěně zaspali. Pro mnoho lidí slouží jejich telefon jako nezbytný budík a ti, kteří díky této chybě něco zmeškali, se obrátili na sociální média, aby své frustrace sdíleli.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy