Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kellner prodal Komárkovi svůj podíl v Sazce: Za 5,5 miliardy

Kellner prodal Komárkovi svůj podíl v Sazce: Za 5,5 miliardy

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Stoprocentním majitelem loterijní jedničky na českém trhu Sazky se stala skupina KKCG podnikatele Karla Komárka. Ten v úterý dokončil koupi zbývajícího 50procentního podílu Sazky od skupiny PPF Petra Kellnera.

Obě skupiny se dohodly, že jakékoli bližší informace k transakci nebudou zveřejněny. Prodej již v minulém týdnu schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

"Úspěšně jsme dokončili jednu z nejvýznamnějších investic skupiny KKCG v letošním roce na českém trhu. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na tomto unikátním projektu podíleli," uvedl Pavel Šaroch, Chief Investment Officer a člen představenstva skupiny KKCG a dodal: "Dnešním dnem začíná nová etapa v dlouhé historii Sazky, která pro nás představuje velmi silnou platformu pro dlouhodobý rozvoj nejen v oblasti loterií, ale i pro další retailové byznysy na českém trhu."

S budoucím rozvojem Sazky souvisí podle Pavla Šarocha i příchod personálních posil do vrcholového vedení loterijní firmy, které budou oznámeny na počátku roku 2013.

Skupiny KKCG a PPF spolu nadále spolupracují také v rámci reorganizace společnosti Bestsport, která je vlastníkem multifunkční O2 Areny v Praze.

Sazka je s 55letou tradicí a s více než 90procentním podílem jedničkou na loterijním trhu v Česku.

Témata:  sazka

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy