Pozor na internetovou lékárnu. Podvádí, tvrdí časopis

Internetová lékárna na adrese www.lekarna-online.com nemá k prodeji léků žádné povolení a ani po zaplacení nedodává objednané zboží. Zákazníky před touto lékárnou tedy varujeme, informoval ve čtvrtek Jan Votočka z časopisu dTest.

660
reklama

"Lékárnou jsme se začali zabývat poté, co se na naši poradenskou linku začali ozývat nespokojení lidé. Jedna ze zákaznic si například objednala několik kusů zboží. Dorazilo jí jen některé, a proto požadovala vrácení rozdílu v ceně, kterého se však ani po několika týdnech nedočkala," popsal Votočka.
 
Dodal, že to však je jeden z těch šťastnějších příběhů zákazníků této lékárny. "Jak dokazují další stížnosti, lékárna v poslední době nedodává žádné zboží – přitom však za ně přijímá platby, které nevrací," řekl Votočka.
 
Časopis po těchto stížnostech lékárnu prověřil a zjistil, že v oboru podniká nezákonně. "Společnost EULEK PHARMA, s.r.o., která internetovou lékárnu provozuje, má jako předmět podnikání uveden pronájem nemovitostí. Navíc se v současné době nachází v likvidaci," vysvětlil Votočka.
 
DTest tak proto podal na společnost podnět Státnímu úřadu pro kontrolu léčiv (SÚKL). "Zvážíme ale i podání trestního oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu," dodal Votočka.

Témata: internet | lékárny | podvod

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky