Dlouhý si kupuje post prezidenta! Politici i občané jsou v šoku

Kandidát na prezidenta Vladimír Dlouhý nabízí brigádu mladým lidem, aby mu pomohli sehnat podpisy na petiční archy. Za každý získaný hlas dostane brigádník 20 korun, oznámil ve středu Dlouhý.

660
reklama

"Spodní hranice je alespoň 20 hlasů a za každý získaný hlas nabízíme 20 korun. Horní hranici zatím neurčujeme, ale na celou akci máme vyhrazen milion korun," uvedl Dlouhý. S dvacítkou nejúspěšnějších brigádníků se po celé akci setká osobně například na nějakém koncertu pro mladé a pět absolutně nejlepších internetových sběračů hlasů odmění iPadem.

Zájemci o brigádu se podle jeho slov zaregistrují prostřednictvím internetu a fyzicky poté musejí jen podepsat a poslat smlouvu a podepsané petiční archy. "Vše ostatní se odehrává na jejich internetovém profilu, který si u nás vytvoří. Instrukce i propagační materiály jsou ke stažení na webových stránkách," uvedl Dlouhý. Většina komunikace těchto internetových sběračů se odehraje přímo on-line, mnohdy stačí jen poslat odkaz na facebook. Podepsání archů bude jen posledním krokem.

Sběru podpisů na petiční archy se v Česku mohou podle zákona zúčastnit všichni, kteří dovršili 16 let věku, což podle Dlouhého otevírá návazné téma - snížení věkového limitu pro účast ve volbách.

Vladimír Dlouhý je nezávislý kandidát na prezidenta ČR, který svůj záměr ucházet se o prezidentský post oznámil v červnu letošního roku. V průzkumu agentury Median za měsíc červen dosáhl preferencí šest procent. Dlouhý je ekonom, vysokoškolský pedagog, člen Národní ekonomické rady vlády a řady dalších mezinárodních ekonomických organizací. V 90. letech patřil k politikům československých a českých vlád za Václava Klause. Z politiky do soukromého sektoru odešel v roce 1997.

Témata: prezident čr

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky