Ekonomika

Ilustrační fotografie

Také pracovní pohovory přinášejí „aprílové“ příběhy

Ekonomika

Reakce uchazečů o zaměstnání na pracovních pohovorech někdy připomínají aprílové žertíky. Proto vám v tento den přinášíme několik zajímavých příběhů, které zažili pracovníci personálně-poradenské společnosti McROY Group. Když si někdo hledá práci, může se prezentovat i následujícím způsobem.

Ilustrační fotografie

dTest: Zlevnila novela zákona volání na „osmičky“?

Ekonomika

Od konce prosince nesmí obchodníci používat pro komunikaci se zákazníky linky, které jsou zpoplatněné více než běžný hovor. Volání zlevňuje, ale zdaleka ne všude tak, aby jeho cena odpovídala zákonu. Postihováni mohou být ale paradoxně obchodníci, ne operátoři.

Čínský prezident dorazil na Pražský hrad

Ekonomika

Číňané investují do Česka 232 miliard korun

Pražský hrad zveřejnil přehled obchodních dohod, které před prezidenty České republiky a Číny podepsali čeští a čínští podnikatelé. Do konce roku 2020 by do Česka měly připlout investice v celkové hodnotě necelých 232 miliard korun. České společnosti vyvezou do Číny zboží za 62,5 miliardy korun!

Ilustrační fotografie

Nezaměstnaní mají uklízet Vsetín. Kdo odmítne, přijde o dávky

Ekonomika

Až stovka dlouhodobě nezaměstnaných ve Vsetíně dostane šanci nastoupit do práce. Starosta Jiří Čunek se rozhodl řešit problém tak, že budou uklízet veřejné prostory nebo ošetřovat zeleň. Mohou si tak přijít až na deset tisíc korun měsíčně. Naopak ten, kdo práci odmítne, přijde o sociální dávky.

Autobusy, ilustrační fotografie

Řidiči autobusů hrozí stávkou, odvrátí ji jen radikální změna

Ekonomika

Dubnovou stávku odvrátí už pouze radikální změna, přesněji okamžité zrušení výběrového řízení na pět a půl miliardový tendr a úplné přepracování podmínek výběrového řízení. Zadávací dokumentace obsahuje podle odborářů desítky pochybení. Jeden příklad za všechny. Řidič na lince z Hradce Králové do Hořic by podle ní měl jet průměrnou rychlostí 62 kilometrů v hodině. V současnosti je to přitom nějakých 35 kilometrů v hodině..

Ilustrační fotografie

Lítačka právně neexistuje

Ekonomika

Zahájení výdeje tzv. Lítaček nemá oporu v nezbytných právních procesech. O jejím zavedení nerozhodl žádný z orgánů Prahy a celý proces stojí na řadě protiprávních kroků. Neplatné jsou velmi pravděpodobně rovněž podmínky pro jejich výdej, tedy smlouva uzavíraná s držiteli těchto karet, informuje EMONEY GROUP.

Ilustrační fotografie

Ekonomika

dTest: Chcete změnit zdravotní pojišťovnu? Je nejvyšší čas

Zdravotní pojišťovnu si můžeme svobodně zvolit a také ji v zákonem stanovených termínech změnit. Pokud chcete stihnout nejbližší termín změny, musíte o ni požádat nejpozději do 31. března. Kdy, proč a jak změnit zdravotní pojišťovnu? Na co si dát pozor a jaké benefity pojišťovny nabízejí?

Ilustrační fotografie

Vybrala peníze z účtu po mrtvém manželovi, teď ji stíhá policie

Ekonomika

Žena (65) z Jáchymova na Karlovarsku porušila zákon, když po smrti manžela, vybrala peníze z jeho účtu. Teď ji vyšetřuje policie, podle které neměla žena jakékoliv právo manipulovat s účtem manžela. Na druhou stranu, ani dost možná nevěděla, že dělá něco nezákonného.

Ilustrační fotografie

Vývoj trhu s diamanty: Je stále výhodné investovat do diamantů?

Ekonomika

V minulých dvou letech jsme mohli pozorovat zeslabenou poptávku po diamantových špercích, která se zpětně přelévala “dolů” po celém dodavatelsko-odběratelském řetězci. Tato skutečnost vedla v konečném důsledku k všeobecnému poklesu cen a snížení poptávky jak po broušených, tak po surových kamenech. Bude tento propad pokračovat nebo můžeme očekávat oživení?

Lego

Lego není jen pro děti: Oblíbená stavebnice láme rekordy na investičních trzích

Ekonomika

Investování, stejně jako každá jiná lidská činnost, podléhá módním trendům. Spořicí účty či termínované vklady přinášejí v dobách ekonomické nestability víc škody než užitku a velké výnosy už neslibují ani evergreeny jako zlato, akcie nebo dluhopisy. Poslední dobou se stále více hlásí o slovo tzv. netradiční investice. Do čeho se tedy vyplatí investovat v roce 2016? Informace přináší Zlataky.cz.

Ilustrační fotografie

Jestli někdo položí vládu, pak koalice. ANO stojí při Babišovi

Ekonomika

Odejde ANO z vládní koalice? Právě touto otázkou se se v pondělí zabývalo hnutí na mimořádném jednání předsednictva. Andrej Babiš a jeho hnutí ANO totiž mají pocit, že ČSSD a KDU-ČSL jdou proti koaliční smlouvě, když se v poslanecké sněmovně chystají podpořit návrh na omezení podnikání členů vlády. A svůj názor hnutí nezměnilo ani po zasedání.

Ilustrační fotografie

Netradiční žádost: Zvedněte nám daně, prosí američtí miliardáři

Ekonomika

Demokratický guvernér amerického státu New York Abdrew Cuomo obdržel dopis s velmi netradiční výzvou. Více než 40 amerických miliardářů guvernéra tímto způsobem žádá, aby zvážil vyšší daně pro nejbohatší obyvatele New Yorku. Vybrané peníze mají směřovat na boj proti chudobě a k obnově upadající infrastruktury.

Ilustrační fotografie

Hledáte práci? Co lidi nejvíce zajímá v pracovních nabídkách?

Ekonomika

Nezaměstnanost v Česku v minulém měsíci opět klesla, a to na 6,3 %, volných pracovních míst nabízeli zaměstnavatelé podle Úřadu práce ČR 114 826, což je nejvíce od října 2008. Firmy stále obtížněji hledají potřebné zaměstnance, proto je velmi důležité, aby inzeráty, jimiž se snaží potenciální zaměstnance oslovit, obsahovaly především údaje, které lidi zajímají. Anketa pracovního portálu Profesia.cz se tentokrát zaměřila na to, co lidi nejvíce zajímá v pracovních nabídkách.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy