Ratha pustí na svobodu

KOMENTÁŘ - Bývalý středočeský hejtman David Rath byl počátkem června zbaven poslanecké imunity, všech funkcí a umístěn do vazební věznice v Litoměřicích. To vše kvůli podezření z přijetí úplatku. Rathův obhájce David Černý je přesvědčen, že vazbu brzy opustí, dle něj pominuly důvody pro jeho zadržení. Tuto zprávu přinesl dnes ráno server Lidovky.cz.

660
reklama

Policie ČR vyslechla patnáct hlavních svědků, kteří všichni podpořili Rathovu teorii. Nikdo nesouhlasil s tvrzením, že by měl Rath vyvíjet na někoho nátlak či ovlivňovat. Tyto informace sdělil Černý serveru Lidovky.cz.

Šéfka stavební firmy FISA Ivana Salačová, která je taktéž obviněná, policii popsala do detailu systém, jakým měli lidé kolem Ratha manipulovat veřejné zakázky. Rath osobně po ní nikdy nic nechtěl, takže na ni nevyvíjel ani nátlak, ani nezažila to, že by se í snažil nějak ovlivňovat. „Ona se přiznala k tomu, co dělala sama, ale ve vztahu k nám řekla, že jsme s tím neměli nic společného,“ řekl Černý o přiznání Salačové.

Ve své výpovědi usvědčila ředitelku kladenské nemocnice Kateřinu Pancovou a bývalého poslance Petra Kotta. Pro Mladou Frontu Dnes to prozradil obhájce Ivany Salačové Vojtěch Veverka.

Obhájce Davida Ratha Černý doufá, „že policie přehodnotí přístup a k propuštění z vazby dojde.“ Policie dle něj už nemá jinou možnost a Davida Ratha pustí na svobodu.

Co jiného také může obhájce tvrdit, než že bude jeho klient osvobozený. Podle dalších kroků Policie ČR se teprve uvidí, zda jde o tvrzení, které má Ratha ve vazbě uklidnit nebo o závěr vyšetřování, ke kterému dospěje i policie.

Témata: korupce | rath, david

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky