Ringo Čech zostra: Rozkradli všechno, úplně všechno!

František Ringo Čech před patnácti lety seděl v Poslanecké sněmovně a podle jeho slov byl jedním z deseti poslanců, který nebyl někým podplacen. Rozhovor s ním z roku 1997 zveřejnil před rokem Igor Chaun. Jedná se o nahrávku, ve které Čech neví, že je nahráván a díky tomu mluvil opravdu zostra.

660
reklama

Jako příklad nekalých praktik popsal prodej pražských vodáren. Město si mělo nechat praskající trubky, o které se bude muset dál starat, a soukromníci získají početní stanice a přečerpávání, které vydělává miliony.

"Nepovedli jsme se Pánu Bohu, sme strašný k...y," prohlásil ve videu naštvaně Čech. Tyto nekalosti se podle něj nedají zastavit. „Oni nás přehlasujou, ta odska nás přehlasuje,“ říká. Z jeho slov čiší znechucení.

Co by ale říkal na dnešní poměry. Vláda válcuje svoje návrhy přes sněmovnu bez ohledu na opozici. Kauzy se za posledních deset let vynořilo nepočítaně. „Rozkradli všechno,“ tvrdí Čech. Jenže jak vidno, ještě toho dost zůstalo na další rozkrádání.

Nahrávka vznikla když Igor Chaun natáčel dokument o Miki Volkovi. „Ringo neví, že je zapnutá kamera a od srdce, pravdivě a sympaticky nadává na poměry v parlamentu, ODS a ve společnosti, jak je poznal jako poslanec za sociální demokracii v letech 1996 až 1998,“ píše Chaun u videa. A sám Chaun pokračuje: „Kameraman Miloš Kabyl si dělal kompozici a nenápadně sepnul kameru. Ringo to opravdu neví. Baví mne a je mi sympatické, jak odložil masku baviče a od srdce řekl, co si myslí. Navíc, takhle to vypadalo v roce 1997! Jak to asi VYPADÁ DNES!“

Témata: korupce

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky