Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pospíšil dovedl justici na práh chlíva, prohlásil Paroubek

Pospíšil není žádný svatoušek. Na tom se shodli předseda národních socialistů Jiří Paroubek i Jeroným Tejc, předseda poslaneckého klubu ČSSD. Paroubek na dotaz serveru EuroZprávy.cz dokonce řekl, že „je neschopný a dovedl justici až na práh chlíva.

Paroubek dnes již bývalého ministra spravedlnosti za ODS vůbec nešetřil. „Myslím, že jako ministr měl pan Pospíšil zvláštní schopnost věci zkomplikovat. Neuvěřitelným způsobem dokázal omlouvat a zlehčovat velké problémy v rezortu spravedlnosti,“ prohlásil bývalý premiér pro EuroZprávy.cz.S tím, že ministrování Pospíšila provázeli i pochybení se shoduje se stínovým ministrem vnitra za ČSSD Tejcem. Ten v rozhovoru pro EuroZprávy.cz uvedl: „Líto mi ho není a není potřeba ministra Pospíšila podporovat demonstracemi. Za jeho ministrování v období první Topolánkovy vlády se rozmohla moc exekutorů a spolupracoval s bývalou nejvyšší státní zástupkyní Renatou Veseckou“. Oproti Paroubkovi ale Tejc říká, že od nástupu nového nejvyššího zástupce Zemana nechal Pospíšil justici volnou ruku a přestal do ní zasahovat.Za odvoláním Pospíšila vidí Tejc dvě příčiny. Prvním je nominace Lenky Bradáčové na vrchní státní zástupkyni v Praze a druhým je neohlídání justice, která obvinila Vlastu Parkanovou. Odvolání je tak Nečasovým trestem. Každopádně ale premiér odvolání vůbec neodůvodnil a jedná se tak podle slov Tejce o zásah do nezávislosti justice. Především, pokud se přijde na spojitost s nominací Bradáčové.

Témata:  Jiří Paroubek Ministerstvo spravedlnosti

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.