Direct Pojišťovna končí s podnikáním v Česku

Společnost RSA, stoprocentní vlastník Direct Pojišťovny, přijala strategické rozhodnutí - s platností od pondělí 25. června 2012 už nebude Direct Pojišťovna prodávat nové pojistné smlouvy, začne ukončovat podnikání. Informoval o tom mediální zástupce RSA Radovan Suk.

660
reklama

Současné pojistné smlouvy jsou platné i nadále. Po vypršení platnosti smlouvy však už nedojde k jejich obnově a portfolio bude takto postupně utlumeno.

Podle prohlášení firmy ačkoli Direct Pojišťovna v průběhu uplynulých čtyř let dosáhla řady pozitivních výsledků, nepříznivé podmínky na českém pojistném trhu jí neumožnily docílit dostatečné velikosti a ziskovosti v přijatelném časovém horizontu pro RSA.

"Naší strategií je dosáhnout na vybraném trhu určité velikosti, jež nám umožní vytvářet udržitelný zisk. S ohledem na situaci a vývoj českého pojistného trhu si uvědomujeme, že v České republice toto v rozumném časovém horizontu možné nebude, a proto jsme učinili obtížné rozhodnutí se z trhu stáhnout," sdělil generální manažer RSA pro oblast střední a východní Evropy Andrew Burke.

"Ukončit provoz v České republice bylo náročné rozhodnutí, které jsme přijali po důkladném zvážení. Jsme připraveni dostát všem svým závazkům, dokud nebude naše podnikání v České republice ukončeno. Chtěl bych ujistit všechny naše stávající zákazníky, že jejich pojistky zůstávají v platnosti v nezměněném rozsahu," doplnil Burke.

Generální ředitel a předseda představenstva Direct Pojišťovny Ján Čarný se rozhodl neúčastnit se procesu ukončování činnosti společnosti. Ve firmě zůstává po dobu potřebnou k předání funkce a poté, po čtyřech letech práce, ze společnosti po vzájemné dohodě odchází. Novým generálním ředitelem firmy se stane dosavadní finanční ředitel Roman Fink.

Pro zodpovězení dotazů bude k dispozici telefonická linka 221 221 221.

Témata: pojišťovny

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky