Miliardář Paukner chce koupit teplárnu v Příbrami

Majitel společnosti Carbounion Bohemia Petr Paukner má zájem o teplárnu v Příbrami, ale i o další zdroje tepla. V neděli o tom informoval server Týden.cz, podle jeho informací je ale v současné době prodej příbramské teplárny komplikován soudními spory.

660
reklama

Miliardář Paukner hledá další příležitosti pro svůj byznys. Dosud totiž obchodoval jen s elektřinou a uhlím. "Zajímal jsem se a zajímám o několik tepláren, které bych eventuálně koupil," uvedl majitel obchodníka s uhlím a elektřinou Carbounion Bohemia Paukner.

Ten se začal o teplárenství výrazněji zajímat v minulém roce, kdy se společně s uhlobaronem a největším vlastníkem Sokolovské uhelné Františkem Štěpánkem ucházel o Plzeňskou teplárenskou, kterou však nakonec nezískali.

V současnosti podle Pauknera přichází v úvahu Příbramská teplárenská, která zásobuje teplem přes deset tisíc domácností, a také podniky ve městě. Problém je, že teplárna je od roku 1998 v konkurzu, přičemž její prodej komplikuje především táhnoucí se soudní spor s městem Příbram.

Témata: energetika

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky